7 Plant Design hacks

Vergroen je huis met deze slimme tips
Geschatte leestijd: 3 minuten

Bij Plant Design spelen planten de hoofdrol bij het inrichten van je woning. In dit artikel leggen we je uit hoe Plant Design werkt én geven we tips en tricks om direct aan de slag te gaan.

7 Plant Design hacks | Mooiwatplantendoen.nl

Plant Design hack 1: plants first, furniture second

Leuk Plant Design, maar hoe ga je ermee aan de slag? Wanneer je niet weet waar je moet beginnen, helpt deze video je op weg:Wil je het uitgebreider aanpakken, dan is onze workshop Plant Design iets voor jou. Van plantenplan tot moodboard: deze workshop laat jouw creatieve juices stromen!


Plant Design hack 2: bekijk je planten door een groene bril

De plek waar je een plant neerzet, is nogal belangrijk. Want niet iedere plant houdt van (veel) zon of schaduw. Zet daarom je groene bril op om te bepalen waar je plant kan floreren. Wij vertellen je hoe:

 

Plant Design hack 3: optimaal gebruik maken van de ruimte

Wie denkt dat Plant Design alleen voor grote ruimtes geschikt is, heeft het mis. Want ook kleinere vertrekken - denk aan een keuken, badkamer of hal - kun je transformeren tot een Plant Design waardige ruimte. Met deze drie tips haal je alles uit een kleine ruimte: Meer tips en tricks om creatief met ruimte én planten om te gaan vind je in dit artikel.


Plant Design hack 4: verander je huis in een urban jungle

Je huis veranderen in een urban jungle? Dat doe je met variatie, snelgroeiers, hoogteverschillen en groepjes. Ontdek hoe je de jungle in huis haalt:Zin om aan de slag te gaan? Check dan onze plantenwijzers voor meer informatie over snelgroeiende planten zoals de graslelie, lepelplant en Scindapsus. Of kijk de kunst af bij deze vijf urban jungle Instagram accounts.


Plant Design hack 5: planten in een minimalistisch interieur

Ook een minimalistisch interieur kun je vergroenen. Kies dan bijvoorbeeld voor één grote, bijzondere plant, zoals de Ficus lyrataStrelitzia, Calathea of Croton. Maak er een eyecatcher van:

 

Plant Design hack 6: planten als sfeermakers

Planten zijn er in alle soorten en maten. En dat is fijn, want door de juiste planten te kiezen kan je een bepaalde sfeer neerzetten. Voor welke sfeer ga jij: ontspanning, energie of warmte?


Planten in huis halen brengt nog veel meer positiviteit met zich mee. Schonere lucht bijvoorbeeld, en een beter humeur. Je leest er hier alles over.


Plant Design hack 7: vergroen je thuiswerkplek

Werk je vanuit huis, dan is een fijne werkplek een voorwaarde om je werk goed te kunnen doen. Maak planten onderdeel van je werkplek, want dat kan een positief effect op je werkprestaties hebben. Zo doe je dat:Meer tips om een groene oase van je thuiskantoor te maken vind je hier.

Nieuwsgierig naar meer Plant Design? Bekijk ons dossier vol info en inspiratie hier.