Philodendron: de perfecte klim- en hangplant

Groen vanaf de grond tot het plafond

Denk je Plant First en wil je planten een prominente(re) rol laten spelen in jouw interieur? Dan is Philodendron jouw perfecte match. Van het kastje naar de muur of van grond tot het plafond: deze klim- en hangplant is van alle richtingen thuis. Lees verder en ontdek hoe je zelf een 'nature takes over’ look creëert!

scindapsus badkamer
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

philodendron

Philodendron kent veel verschillende soorten. De soort die we hier gebruiken is de Philodendron Scandens Brasil. Deze soort kenmerkt zich door de prachtig groene bladeren met gele strepen. De plant heeft weinig verzorging nodig, maar vindt het wel fijn als zijn potgrond vochtig blijft. De bladeren van deze Philodendron zitten vast aan lange ranken die zowel kunnen klimmen als hangen. Dat maakt de plant multi-inzetbaar! 

Philodendron langs je muur laten groeien

Zelf een ‘nature takes over’ look creëren? Haal de Philodendron en geschikte (hang)potten in huis en bepaal waar je de planten wilt ophangen of neerzetten. Beperk je niet alleen tot de woonkamer. Ook ruimtes als de keuken, badkamer en slaapkamer knappen op van klimmend en hangend groen.  

Bedenk bij het bepalen van de plek dat planten altijd richting het licht groeien. Tip: gebruik kabelclips om de ranken te ondersteunen als je ze langs een muur laat klimmen. Als de ranken erg lang worden kunnen ze aan het begin van de plant wat bladeren verliezen. Dat is niet erg en een natuurlijk proces. Je kunt dit natuurlijk wel een beetje camoufleren met langere ranken, of de plant snoeien, zodat er nieuwe bladeren aan komen. Je kunt ook wat stekjes maken en deze in water zetten. Plant de stekjes dan nadat ze wortels krijgen terug bij de moederplant. Voilà, je plant is weer mooi vol. 

ranken scindapsus

Plant Design

Plant Designer Alexis Tricoire is gespecialiseerd in het werken met planten op hoogte. In zijn masterclass ontvang je tips over hoe je met planten de hoogte in kunt gaan en welke planten hiervoor geschikt zijn. Je leert bovendien om op een andere manier naar ruimtes te kijken en om groen meer te integreren in je dagelijks leven.

Meer Plant Design 

Geïnspireerd geraakt door het gebruik van planten op hoogte? Bekijk dan ook eens hoe je geniet van zwevend groen met Tillandsia. Houd je het liever lager bij de grond? Ontdek dan hoe planten je meenemen op reis, of bekijk de masterclass over de wondere wereld van de wonderkamer, waarbij je jouw mooiste treasures een plekje geeft tussen het groen.