Pittige pompoensoep om warm van te worden

Hoe heerlijk herfst wil je het hebben?

Pompoensoep is een authentiek herfstgerecht dat heerlijk smaakt na een middagje struinen en opruimen in je tuin.

Je kunt er in dit seizoen niet omheen, pompoenen zijn overal. Als decoratie, knutselproject en gewoon bij de groenteboer en in de supermarkt. Heb je je tuin herfstklaar gemaakt, dan heb je vast wel trek in pittige pompoensoep. Snel klaar, boordevol groenten, oergezond. Van de zaadjes kun je nieuwe pompoenen kweken, je hebt er snelgroeiende planten aan.

Pittige pompoensoep

Nodig voor 4 personen

  • 1 pompoen
  • 3 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 rode peper, schoongemaakt en zeer fijn gesneden
  • 800 ml bouillon (fond of blokje)
  • Kerrie of ketoembar
  • Staafmixer
     

Zo maak je de soep

Snij de pompoen in vieren, verwijder de zaden en de draderige binnenkant en hou die apart. Schil de parten en snij het vruchtvlees in stukjes. Fruit in een grote pan in de olie, de ui, knoflook en de rode peper. Voeg de pompoenstukjes toe en bak die een paar minuten mee. Voeg de bouillon toe en laat een kwartiertje doorkoken. Op smaak maken met kerrie en ketoembar, pureren met de staafmixer. Lekker met geroosterd desembrood en roomkaas. 

Variatietip

Geef de pittige pompoensoep extra kleur en een bijzondere smaak door er eetbare viooltjes* aan toe te voegen. Niet alleen mooi voor het oog, ook geweldig om te eten!

Variatietip pompoensoep Mooiwatplantendoen.nl