Zo maak je jouw herfsttuin diervriendelijk

Voor blije bijen en vrolijke vogels
Geschatte leestijd: 2 minuten

Kunnen we niet allemaal wel eens wat hulp gebruiken? Zo ook de dieren in je herfsttuin. Dat zorgt niet alleen voor gezellige bedrijvigheid in de tuin, maar ook voor dankbare nieuwe vriendjes. Wij vertellen je hoe je herfsttuin diervriendelijk maakt.

Zo maak je jouw herfsttuin diervriendelijk | Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

vetbollen voor de vogels

Je kunt kant-en-klare vetbollen kopen om vogels bij te voeren, maar nog leuker is het om ze zelf te maken. Zie het als een zelfgemaakte stoofpot, dat smaakt toch beter dan een magnetronmaaltijd? Bekijk snel hoe je smakelijke en leuke ontbijtjes kunt maken voor de voorbij wippende roodborst, mees en mus. 

Blije bijen in de tuin

De bijen hebben onze hulp hard nodig. En wij hen. Er zijn steeds minder bijen doordat er minder bloemen en planten zijn en omdat ze door bestrijdingsmiddelen en ziektes gedood worden. Bijen geen voedsel = wij een groot probleem. Draag daarom je steentje bij en plant bijenvriendelijke planten in de tuin.  

Dierentuin

Egels, padden, salamanders, vlinders, muizen... Voor je het weet transformeert je tuin in een dierentuin. Daar zit niet iedereen op te wachten. Maar niet alle kleine beestjes zijn ongewenste bezoekers. Help een handje, maar laat de natuur haar gang gaan. Lees hier meer over hoe je dieren aantrekt (en zachtjes de tuin uitwerkt).  

handige slakkentips

Slakken zijn nou juist van die beestjes die je meestal liever niet in je tuin hebt. Ze knabbelen namelijk maar al te graag aan je verse blaadjes. Je kunt het ze niet kwalijk nemen dat ze op bezoek komen, dus bekijk onze zes slakvriendelijke tips om ze uit je tuin te lokken.

meer (herfst)inspiratie

Hoe zorg jij voor een diervriendelijke tuin? We zijn benieuwd! Laat het ons weten via Facebook of Instagram met de hashtag #mooiwatplantendoen. En kun je nog wel wat meer herfst-inspiratie gebruiken? Ontdek dan hoe je jouw tuin herfstklaar maakt in 10 stappen, verrijk je herfsttuin (en interieur) met typische herfstplanten of haal je favoriete herfstgeuren in huis met een zelfgemaakte kruidenslinger