'O Kamerboom, o Kamerboom…'

Wat zijn je blaadjes wonderschoon!

Het is altijd weer even slikken in januari, als de kerstboom letterlijk en figuurlijk een gat achterlaat. Maar ook wel weer lekker, om zo aan het begin van het nieuwe jaar je huis een nieuwe impuls te geven met fris groen. En om het meteen goed aan te pakken, is een kamerboom een prima alternatief om sfeer en natuur-van-formaat in huis te hebben.

Rijke keuze aan Kamerbomen

Fijn aan kamerbomen is dat je er meteen heel veel groen mee in huis haalt. De keuze is enorm. Zo heb je aan Polyscias een struikachtige binnenboom die lekker de hoogte in gaat. Brengt Dracaena een vleugje tropen bij je thuis. Lokt de prachtige parasolachtige kroon van Pachira je uit om er lekker onder te gaan zitten. En heb je aan Beaucarnea een fraaie stam met daarboven een woeste krullenbol als blikvanger in je kamer. En zo zijn er nog veel meer woonplanten van het formaat boomplanten, om een goed nieuw begin mee te maken.

Spelen met ruimte en vorm

Met kamerbomen kun je meer in je interieur doen dan je denkt. Zo kun je ze ophangen en in een tafel verwerken. Past dat niet zo bij je smaak, dan kun je ze ook op een stoel of tafeltje zetten. Net even iets origineler dan op de grond, je verandert er de kijklijnen in de kamer mee én je kunt eronder mooi nog wat kwijt. 

'O Kamerboom, o Kamerboom…'

Veel variatie in groen en blad

Hou je het liever compact, dan zet je er een paar bij elkaar in een grote schaal of pot, voor een tafeltuin van formaat. Zo heb je één groen focuspunt dat er door de verschillende stam- en bladvormen toch heel gevarieerd uitziet. En als je 's avonds de lichtjes heel erg mist, kun je die er natuurlijk nog gewoon even inhangen.