DIY-tip: Multifunctionele Kamerbomen

Tafelen onder je eigen binnenboom is handig én sfeervol
Geschatte leestijd: 2 minuten

Kamerbomen zijn imposante sfeermakers die je uitstekend kunt verwerken in je interieur. Door de Woonplanten van de maand januari in een boomtafel te zetten, benut je de ruimte optimaal, heb je er een handig tafeltje bij én kun je lekker onder je eigen kamerboom zitten. Dit doe-het-zelf-idee past helemaal bij de 'connect the story' stijltrend, waarin cirkels centraal staan en objecten op een natuurlijke manier met elkaar verbonden zijn. Meer 'connected' dan dit kan haast niet!

Dit heb je nodig:

  • 3 grote planten of kleine kamerbomen, zoals Pachira, Dracaena en Polyscias
  • 1 grote en drie kleinere terracotta potten + bijpassende schotels
  • 1 witte schaal
  • Verf en rollers
  • Een houtplaat van 120 x 120 cm
  • Decoupeerzaag
  • Rolmaat
DIY-tip: kamerbomen

Zo maak je het:

DIY-tip: kamerbomen

Stap 1

Teken de potten af waar je ze wilt hebben. Zaag de gaten een paar cm kleiner dan de cirkels die je hebt getrokken, anders blijft de plaat niet liggen.

 

 

 

 

 

DIY-tip: kamerbomen

Stap 2

Schilder de plaat in de gewenste kleur. Neem ook het randje aan de binnenkant van de gezaagde cirkels mee, zodat alles waar je tegenaan kijkt gedekt is.

 

 

 

 

 

DIY-tip: kamerbomen

Stap 3

Meet met de rolmaat de hoogte van de potten. Breng de potten door middel van stapelen of een of twee schotels toevoegen op gelijke hoogte.

 

 

 

 

 

 

DIY-tip: kamerbomen

Stap 4

Vul de potten met potgrond, plant de kamerbomen door de gaten in de tafel. Maak de boomtafel af door er nog een schaal met potentiële kamerbomen bij: de Nolina's die je hier ziet, zijn straks grote Beaucarnea's. Allemaal: 'It's the ciiiircle of life!'