Nooit meer de blues met planten in huis

Fix je winterblues met een overdaad aan groen
Geschatte leestijd: 2 minuten

De derde maandag van januari is uitgeroepen tot de meest depressieve dag van het jaar. Er wordt geklaagd over weken vol sleur, een lege bankrekening, neerslachtig weer en dito gezichten. Maar daar heb jij dit jaar helemaal geen last van, want dankzij jouw collectie planten in huis is jouw huis én bui vol energie en zin. 

De groene feiten

Gevoelens waar je niet op zit te wachten, zoals stress en negatieve stemmingen, nemen met gemak af als je werkt of leeft in een groene omgeving. Ook het concentratievermogen en geheugen verbetert aanzienlijk met kamerplanten om je heen. Niet alleen ziet de boel er een stuk levendiger uit, we voelen ons gelukkiger.  Dat zeggen niet alleen wij, maar ook heel veel onderzoeken naar de positieve uitwerking van plant op mens. Wow, bedankt plant! Dus waar wacht je nog op?

Niet grienen, maar groenen

In plaats van te grienen deze maandag, steken we de armen uit de mouwen en gaan we groenen. Op naar het tuincentrum of de lokale bloemist op de hoek voor een paar nieuwe opvrolijkerds.

Je kunt voor exemplaren kiezen die erom bekend staan de lucht sterk te zuiveren, zoals de pileakrulvaren en Spatiphyllum. Of voor een formaatje kamerboom als de Kentia Palm, monstera of yucca. Er is niet zoiets als een plantenoverdosis of een te hoog geluksgevoel, dus sla je slag en versla de blues met een flinke dosis groen.