Herfsttrend 2015: comfortabel en luxe

Buitenwereld uit, vuurkorf aan

Hou je van rust en stilte in een natuurlijke omgeving, dan zal je genieten van deze trend. Denk aan buiten zitten met een goed glas rode wijn in een dikke trui, met het gevoel dat je je najaarstuin onder controle hebt en er even niets meer te doen is.

Natuurlijke chic

Voor een herfsttuin met wat glans en glamour zet je planten neer die precies weten hoe je een 'Indian Summer' tot het begin van de winter kunt rekken. Denk daarbij aan hippe heesters als bergthee, struikheide, Nandina en Leucothoe. En voeg daarnaast een paar classy elementen toe zoals Laurier en parelbes. Voor mooie verticale lijnen en wat beweging in de wind, is pampasgras een geweldige optie. Werk met potten in natuurlijke dessins en grillige vormen voor het mooiste effect. En let bij planten op de bijzondere bladuitstraling: die mag zowel glad als extra glanzend zijn.

Herfsttrend 2015: comfortabel en luxe  Mooiwatplantendoen.nl

Ruimtelijkheid en rust

Om overzicht te krijgen, kun je wat opruimen en zorgen dat je mooiste planten voor de winter invalt een prettige plek hebben. Om toch wat leven in de brouwerij te brengen, kun je van dennenappels een hippe hangbar voor vogels maken, waar ze in stijl kunnen eten. De mooiste bloemen en bladeren die je bij het opruimen tegenkomt kun je inlijsten als stijlvol botanisch element voor binnen. En daarna? Lekker opwarmen met een pittige pompoensoep waarvan de pitten nieuwe groene schoonheid kunnen brengen. Hoe duurzaam wil je het hebben?

De kleuren

Hieronder vind je de meest voorkomende kleuren om deze trend in de tuin of op je balkon te creëren. Het zijn natuurlijke basistinten, met hier en daar de luxe uitstraling van goud en koper. Als je binnen deze kleurkaart tinten met elkaar combineert, kan het eigenlijk niet misgaan. De kleuren zijn voorzien van een basis verfcodering waarin je de desbetreffende kleur bij elke verfspeciaalzaak kunt laten mengen.

Herfsttrend 2015: comfortabel en luxe  Mooiwatplantendoen.nl