DIY: een groene backdrop voor je kerstsok

Botanisch kunstwerk voor op de schouw

Ben jij zo’n geluksvogel met een open haard in huis? Dat is dé ideale plek voor deze bijzondere backdrop van de allermooiste planten. Maar elke andere plek in huis werkt natuurlijk evengoed.

Kerst 2018 Mooiwatplantendoen.nl

Dit heb je nodig

  • Een raamwerk van hout, wij kozen voor zwart
  • In het raamwerk een raster aan de achterzijde waarin je potten kunt hangen
  • Verschillende planten met bijzondere kleuren. Wij kozen voor onder andere: fluweelplant, bladbegoniaAnthurium, Ctenanthe burle-marxii, orchidee, Dendodrium Sa Nook Purple, Fittonia mosaic pink forrest flame, Monolena primulflora en peperomia.

Zo maak je het

Stap 1. Ga flink uit je dak in het lokale tuincentrum. Kies een grote verscheidenheid aan planten die heel mooi bij elkaar passen. Kijk naar verschillende soorten blad, vorm maar ook grootte. Voor de backdrop in het voorbeeld zijn zeker 15 planten in dezelfde potmaat gebruikt.

Stap 2. Zoek een handige Harry die voor jou een houten lijst maakt, of ga zelf aan de slag. Als het frame af is, spuit je dat in de door jou gewenste kleur. Wij kozen voor zwart, omdat deze mooi wegvalt in dit interieur. Aan de achterzijde maak je een raster van ijzerdraad of kippengaas waarin je de potten kunt hangen of haken.

Stap 3. Vergeet de planten niet water te geven voor je ze in het botanische schilderij plaatst. Plaats ze en verschuif ze totdat je blij bent met het eindresultaat. Te weinig kleur? Een kleurrijke, lichte Anthurium kan precies even een sprankel geven tussen het groene geweld.

Stap 4. Zet je groene backdrop op de schouw. Wow! Met een stapel cadeaus aan één kant en een goedgevulde kerstsok eronder hangend verandert de schoorsteen direct in een botanisch spektakel. Een Instagramwaardig spektakel welteverstaan.

Delen

Zeg Picasso, deel je jouw botanische kunstwerk met ons? Op Facebook of Instagram zien we ‘m als je het deelt met de hashtag #mooiwatplantendoen. We zijn benieuwd!