De levende tuin

Dag tegels, hallo groen

Tegels in je tuin. Het is waanzinnig praktisch en lekker onderhoudsvrij. Maar laten we eerlijk zijn: ook behoorlijk ongezellig, al dat beton. Een tuin met kleur, geur en leven ziet er niet alleen aantrekkelijker uit, het heeft ook nog eens voordelen voor de bewoners. We overtuigen je graag om van je tuin een levende tuin te maken.

De levende tuin Mooiwatplantendoen.nl

Wat groen doet voor jou

We vertelden je al eerder dat je je lekkerder voelt met planten. Binnen én buiten. Groen zuivert de lucht, helpt je ontspannen en geeft je ogen iets moois om naar te kijken. Bovendien is tuinieren goed voor je en kunnen planten muggen verjagen. Heb je een grote tuin dan kun je een moestuin aanleggen en in een bescheiden hofje is er altijd plek voor een paar kruiden, waarin je de zon kunt proeven.

Wat groen doet voor beestjes

Groen is niet alleen goed voor mensen, dieren zijn ook fan. Hoe meer tegels jij weghaalt, hoe meer ruimte er is voor planten, bloemen of onkruid (en daar zitten ook prachtige soorten tussen!). En dat trekt klein bezoek aan. Zo lok je met bloeiende planten zoals de vlinderstruik fladderende vlinders naar je tuin. Bijen hebben het zwaar, dus help hen ook een beetje door bepaalde planten neer te zetten. En in de categorie Een Maatje Meer: al eerder schreven we hoe een wat rommelige herfsttuin de ideale hang-out is voor egels. Nog een reden om je strakke tuin uit te zwaaien.

Wat groen doet voor je omgeving

Nou vooruit, nog een laatste argument om een paar tegels uit de tuin te kieperen. Met klimaatverandering, wateroverlast bij pittige regenval en grote hoeveelheden CO2 en fijnstof in de lucht is ieder beetje extra groen mooi meegenomen. Regenwater kan makkelijker weglopen en bomen en planten zuiveren de lucht. Fijn voor jou, fijn voor de buren, fijn voor de wereld.

Meer weten?

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Kijk dan op de site van De Levende Tuin.
Behoefte aan tips om jouw versteende tuin om te toveren in een groene walhalla of wil je meer weten over tuinplanten? Op het Tuinplanten-deel van deze site vind je het.