Yogaplanten voor in je tuin

21 is juni is het Internationale Yogadag

Terwijl je in de hondpositie staat, zie je achter je hoe de wind met het siergras speelt. Je haalt nog even heel diep adem, snuift de lavendellucht op en maakt ontspannen de zonnegroet af. Yoga in de tuin: probeer het eens met deze planten om je heen.

Yoga met planten Mooiwatplantendoen.nl

Woensdag 21 juni is het Internationale Yogadag. Een dag die helemaal draait om het ontspannende en gezonde effect van yoga. En dat lukt extra goed in de tuin. Zeker met deze tien planten om je heen: ze maken een zacht ritselend geluid, ruiken zalig, laten vlinders rondfladderen of hebben een kalmerende eigenschap. Relaxed!

10 Yogaplanten

Bamboe: het zachte geluid van de blaadjes in de wind en het mooie groen van bamboe zorgen voor rust en evenwicht in de tuin. Zet de planten bij elkaar, bijvoorbeeld als haag of als groen accent tussen bloeiers.

Lavendel: zo ruikt ontspanning. Lavendel is ideaal als mini-haag langs een terras, maar ook mooi in een pot op je balkon. Adem in, adem uit.

Siergrassen: net als bamboe gaat er een rustgevend effect uit van siergrassen. Bij elk briesje maken de planten een zacht, ritselend geluid. Bovendien zijn ze heel aaibaar! Mooi in de volle grond en in potten.

Ridderspoor: de schoonheid van deze pastelkleurige bloemen laat je even stilstaan bij de natuur en in het nu. Ze zijn dan ook een ideaal focuspunt bij evenwichtsoefeningen.

Waterlelie: een kabbelende vijver zorgt voor een ontspannen sfeer waarin waterlelies de show stelen. Een goed alternatief voor een vijver is een grote schaal of bak met een waterlelie naast je yogamatje.Zonnehoed: breng niet alleen een zonnegroet, maar ook een zonnehoed. De bloemen zorgen voor continu bezoek van vlinders, wat je eraan helpt herinneren nog even in de butterfly position te komen.

Tijm: oh wat ruikt dat lekker. Leg je matje in de buurt van tijm om je oefeningen nog meer effect te geven, want een fijne geur zorgt voor een positief gevoel. 

Verbena: nog zo'n vlindermagneet, dat is Verbena. Het plantje zorgt voor een kleurig accent in potten en maakt het je makkelijker om met een zachte blik om je heen te kijken.

Clematis: verberg een kale muur of kille schutting achter een clematis vol bloemen. Zo oogt de tuin een stuk natuurlijker en voel je je meer in balans. 

Vlinderstruik: behalve mooie bloemen heeft de vlinderstruik een prettig zoet parfum. Sluit je ogen om de geur op te snuiven, open dan langzaam je ogen en bewonder in alle rust de vlinders rond de paarse bloemen. 

Asana's afgerond? Ontspannen en mindful kijk je nog even naar de natuur om je heen. Namaste.