Deze planten houden muggen op afstand

Mooi, natuurlijk en effectief

Lange, zwoele zomeravonden waarop je eindeloos op je terras geniet van vrienden, een boek of een glas koude wijn. Heerlijk. Maar wat zoemt en prikt er daar? Au!

Natuurlijk houd je van de natuur, zeker als je uitkijkt over je eigen tuin. Planten, bloemen, gras, vlinders en vogels: het aanzicht, de geluiden en geuren geven rust. En dat is fijn na een lange dag. Helaas nodigen ook muggen zichzelf uit voor deze heerlijke zomeravond. Je kunt natuurlijk een anti-muggenspray kopen, maar we geven je liever 7 natuurlijke middeltjes waarmee je bult- en irritatievrij je zomer doorkomt. Het is groen, met blaadjes en vol met blijmakende eigenschappen en geuren. Ra ra...

1. Rozemarijn

Smaken verschillen. Waar jij wegzwijmelt bij de smaak en geur van rozemarijn, vindt een beetje mug dit kruid afstotelijk. Zorg dus voor een kruidentuintje in de buurt voor een zomerse win-win-situatie.

2. Kattenkruid

Vooral handig als je niet van muggen houdt, maar wel een groot hart hebt voor katten. Die zijn namelijk superfan van kattenkruid. Hoi poes, dag mug.

3. Lavendel

Nog een heerlijk geurende kruid in deze lijst! Waar lavendel jou in hogere vakantiesferen brengt, doet de plant dat eigenlijk ook met de mug: hij verkast snel naar een mugvriendelijker oord.

4. Tomatenblad

Een tomatenplant op je terras of een paar blaadjes van deze plant op je tafel: muggen gaan er graag een blokje voor om.

5. Munt

Terwijl jij een paar blaadjes van deze plant plukt voor je thee of cocktail, maakt de mug omtrekkende bewegingen. Zet je munt wel in een pot, want de plant heeft woekerneigingen.

6. Goudsbloem

Gele of oranje bloemen fleuren niet alleen je terras op, ze hebben ook een voor muggen afschrikwekkende geur. Snel planten dus deze eenjarige bloeiers.

7. Citroenmelisse

Citroenmelisse, citroengras, citroengeranium: iets aan de geur van citroen bevalt de mug niet. Het kruid is wél weer een magneet voor bijen en die kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Neerzetten dus, die citroen-achtigen.

En ten slotte...

Muggen zijn dol op stilstaand water. Zet je lounge set dus niet te dicht bij de vijver en gooi watergieters en met regenwater volgelopen bloempotten leeg. Fijne avond!

Planten water geven Mooiwatplantendoen.nl