Yoga met planten op het Happinez festival

Ervaar de rust van planten

Terwijl je in de hondpositie staat, zie je achter je hoe de wind met het siergras speelt. Je haalt nog even heel diep adem, snuift de lavendellucht op en maakt ontspannen de zonnegroet af. Yoga met planten om je heen: probeer het tijdens de workshop op het Happinez festival.

Yoga met planten Mooiwatplantendoen.nl

Het Happinez festival vindt plaats van 15 tot en met 17 september 2017. Drie dagen vol lezingen, workshops, muziek, yogasessies, meditaties en heerlijk eten. Wij tippen je graag de yoga-workshops met planten. Doe je mee?

De Top 10 Ideale Yogaplanten

Ze maken een zacht ritselend geluid, ruiken zalig, laten vlinders rondfladderen of hebben een kalmerende eigenschap: de planten die je ontmoet bij de yoga-workshop. We stellen alvast de top 10 van ideale yoga-planten aan je voor:

Bamboe: het zachte geluid van de blaadjes in de wind en het mooie groen van bamboe zorgen voor rust en evenwicht in de tuin. Zet de planten bij elkaar, bijvoorbeeld als haag of als groen accent tussen bloeiers.

Lavendel: zo ruikt ontspanning. Lavendel is ideaal als mini-haag langs een terras, maar ook mooi in een pot op je balkon. Adem in, adem uit.

Siergrassen: net als bamboe gaat er een rustgevend effect uit van siergrassen. Bij elk briesje maken de planten een zacht, ritselend geluid. Bovendien zijn ze heel aaibaar! Mooi in de volle grond en in potten.

Ridderspoor: de schoonheid van deze pastelkleurige bloemen laat je even stilstaan bij de natuur en in het nu. Ze zijn dan ook een ideaal focuspunt bij evenwichtsoefeningen.

Waterlelie: een kabbelende vijver zorgt voor een ontspannen sfeer waarin waterlelies de show stelen. Een goed alternatief voor een vijver is een grote schaal of bak met een waterlelie naast je yogamatje.Zonnehoed: breng niet alleen een zonnegroet, maar ook een zonnehoed. De bloemen zorgen voor continu bezoek van vlinders, wat je eraan helpt herinneren nog even in de butterfly position te komen.

Tijm: oh wat ruikt dat lekker. Leg je matje in de buurt van tijm om je oefeningen nog meer effect te geven, want een fijne geur zorgt voor een positief gevoel. 

Verbena: nog zo'n vlindermagneet, dat is Verbena. Het plantje zorgt voor een kleurig accent in potten en maakt het je makkelijker om met een zachte blik om je heen te kijken.

Clematis: verberg een kale muur of kille schutting achter een clematis vol bloemen. Zo oogt de tuin een stuk natuurlijker en voel je je meer in balans. 

Vlinderstruik: behalve mooie bloemen heeft de vlinderstruik een prettig zoet parfum. Sluit je ogen om de geur op te snuiven, open dan langzaam je ogen en bewonder in alle rust de vlinders rond de paarse bloemen. 

Asana's afgerond? Ontspannen en mindful loop je je weer verder over het Happinez festivaltterrein. Namaste.