De gentiaan en andere blauwe tuinplanten

Blauw, blauwer, blauwst

De gentiaan geven we deze maand wat extra aandacht, als Tuinplant van de Maand augustus. Een sterke rotsplant die vooral opvalt door de mooie blauwe bloemen. Je lievelingskleur? Lees dan snel verder want we hebben de blauwste tuinplanten voor je onder elkaar gezet.

Gentiaan

Gentiaan (officieel Gentiana) herken je aan de diepblauwe, trompetvormige bloemen en smalle groene blaadjes. Deze Tuinplant van de Maand augustus maak je heel blij met losse grond, waar water zo doorheen loopt. Want natte voeten, daar is deze schoonheid geen fan van.


Hortensia

Bloemetjes, waar je ook kijkt: hortensia geeft nieuwe betekenis aan de term overdadig. Al die blauwe bloemetjes samen verdampen heel wat vocht, dus geef de plant lekker vaak een flinke slok.


Aster

Niet alleen jij wordt blij van een blauwe aster, hommels, bijen en vlinders voelen ook de aantrekkingskracht van deze kruidachtige plant. Lees er meer over in de plantenwijzer Aster.


Campanula

Tussen juni en september verrast de Campanula je met paarsblauwe bloemetjes in, waar helaas slakken ook wel pap van lusten. Beetje koffiedrab strooien dus, dan geniet je de hele zomer van de sterachtige bloemetjes.


Ridderspoor

Ridderspoor groeit lekker hoog, bloeit in de zomer en kun je krijgen in heel veel kleuren blauw. Vlindertjes erbij en je zomergevoel is compleet. Hadden we al verteld dat de plant het volgend jaar weer doet?


Forget-me-not
Vergeet-mij-nietje

Het vergeet-mij-nietje wint moeiteloos de Mooiste Plantnaam-Award. Bovendien is het stevig typje, dat vroeg in het jaar al bloeit en je winterdip doet verdampen. 


Viool

Blauw en trouw, dat is de viool. Zo'n plant waar je altijd op kunt rekenen, voorjaar, zomer en herfst. Met haar eigenwijze uitstraling past deze plant in iedere tuin. Wist je dat er ook speciaal verkrijgbare eetbare viooltjes zijn?


Blauwe anemoon

Leuk weetje: ook de roze en witte variant van deze plant heet blauwe anemoon. Als de plant zelf mocht kiezen, koos ze voor een  leemachtige grond waar de kans op uitdroging nihil is.


Zijn we een blauwe kandidaat vergeten? Laat het ons weten op Facebook. Of plaats een het mooiste beeld van je blauwste plant op Instagram, #mooiwatplantendoen.