WIN: HET ANANAS BOEK + JOUW EIGEN ANANASPLANT

Duik in de wondere wereld van de ananasplant
Geschatte leestijd: 2 minuten

De ananasplant ken je vast wel: een vrolijke groene verschijning is het, voorzien van een mini ananas. Journalist Lex Boon kreeg een exemplaar cadeau van zijn vriendin, vlak voordat zij het uitmaakte. Dat was het begin van zijn ananas obsessie, die hem de hele wereld over voerde. Het resulteerde in een boek, dat jij kunt winnen!

ANANASPLANT & LIEFDESVERDRIET

Nadat zijn vriendin het uitmaakte bleef Lex achter met liefdesverdriet. Én een ananasplant. Kijkend naar de ananasplant raakte hij gefascineerd door de bijzondere vrucht. Hij begon zich in te lezen en ontdekte meer over de geschiedenis van de ananas. De ananasplant werd zijn journalistieke project, zodat hij met een doel naar tropische plekken kon reizen.

EEN SCHOTS ANANASKASTEEL

Voor zijn eerste verhaal vloog Lex naar Thailand, nadat hij in de krant leest dat boze ananasboeren hun oogst op de snelweg dumpen. Wat volgt is een wereldwijde zoektocht naar ananasverhalen. Hij bezoekt een Schots ananaskasteel, ontmoet de uitvinder van de pizza Hawaï en is te gast op een ananascongres (ja, dat bestaat!) in Costa Rica. Je snapt: tijdens al die reizen, avonturen en onverwachte ontmoetingen ebt Lex’ liefdesverdriet langzaam weg.

ANANAS: HET BOEK

Nu, zeven jaar later, is het boek ‘Ananas: een geschiedenis in opzienbarende verhalen en onverwachte ontmoetingen’ er. En jij kunt een exemplaar winnen, uiteraard gepaard met jouw eigen ananasplant. Vul het invulveld hieronder in om kans te maken op deze prijs en jouw eigen ananasavonturen te beleven. Meedoen kan tot en met 22 maart.

Deze winactie is gesloten