Dit zijn de 6 mooiste planten voor Moederdag

Een bloeiend cadeau met rijke symboliek

Zou het niet geweldig zijn om jouw moeder(figuur) op Moederdag een prachtig cadeau te geven dat jouw gevoel voor haar symboliseert? Dat is nu precies wat je met een plant doet, want doordat planten vele jaren groeien en bloeien staan ze symbool voor onvoorwaardelijke liefde. Van traditionele rozen tot hartvormige Anthurium en opvallende Cyclamen: ontdek hier de 6 mooiste planten bomvol symboliek en kies jouw favoriete, groene moederdagcadeau! 


Rozen: het universele symbool voor liefde

Rozen zijn het universele symbool voor liefde. Daarom is de rozenplant een zeer geschikte plant om cadeau te doen op Moederdag! Met een ruime keuze aan kleuren, geuren en maten is er altijd wel een roos die het gevoel van liefde voor jouw moeder omschrijft. De roze roos is bij uitstek geschikt voor Moederdag. Lichtroze rozen staan voor tederheid, bewondering en sympathie. Donkerroze rozen staan symbool voor dankbaarheid en waardering. 


Anthurium: hartvormige schoonheid

Anthurium is makkelijk te verzorgen en ziet er heerlijk exotisch uit. Niet gek dus, dat de plant symbool staat voor exotische schoonheid. Met zijn glimmende, kleurrijke schutblad is Anthurium een opvallende toevoeging aan ieder interieur. De kleurige schutbladeren zijn bovendien hartvormig, wat deze plant extra geschikt maakt om jouw liefde te uiten op Moederdag. Elke keer dat je moeder een glimp van deze plant opvangt, zal ze aan je denken! 


cyclamen: empathie en toewijding

Wil je jouw moeder(figuur) op Moederdag extra laten zien hoeveel je van haar houdt? Dan is Cyclaam een goed idee. Deze plant heeft hartvormige bladeren en symboliseert het empathische, toegewijde hart. Perfect dus als Moederdagcadeau! Cyclaam is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren: van wit tot rood, roze en knalpaars. Ook qua vorm en formaat kun je alle kanten op. Er zijn Cyclamen met gladde bloembladeren, maar ook met vrolijke franjes en de plant is verkrijgbaar van maatje XS tot XL. 


Orchidee: schoonheid en kracht

Over deze prachtige, kleurrijke planten wordt vaak gezegd dat ze lastig te onderhouden zijn, maar in feite is het heel gemakkelijk. Zolang je deze tropische schoonheden niet te veel water geeft, zullen ze jarenlang met plezier bij je thuis wonen. Orchideeën zijn echte showstoppers - net als je moeder! Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten, kleuren en formaten. Daarnaast hebben ze een rijke symboliek: de orchidee staat symbool voor eeuwige schoonheid, elegantie en kracht. Kortom: een cadeau in de vorm van een orchidee is een goed idee voor Moederdag! 


Gloriosa: Warmte, schoonheid en kracht

Gloriosa, ook bekend als vuurlelie of klimlelie, is een glamoureuze, klimmende kamerplant met rode, roze, oranje of gele bloemen. Gloriosa maakt deel uit van de leliefamilie omdat de plant groeit uit een knol. Het is daarmee een zeldzame schone, net als je moeder! Naast schoonheid, staat Gloriosa symbool voor kracht en warmte. De plant groeit en bloeit namelijk ook goed in uitdagende omgevingen en straalt een gevoel van warmte en liefde uit. Precies het gevoel dat jij wilt overdragen aan je moeder(figuur) op deze bijzondere zondag! 


Hortensia: dankbaarheid en oprechtheid

Hortensia (ook wel Hydrangea) is een perfect cadeau op Moederdag, aangezien deze plant rond deze tijd prachtig bloeit. Hortensia heeft prachtige, grote bloemtrossen en kent veel verschillende soorten, waardoor er altijd wel een geschikte hortensia is voor jouw moeder(figuur). Hortensia is rijk aan symboliek. De plant staat onder andere symbool voor dankbaarheid, oprechte gevoelens, overvloed en harmonie. Deze symboliek heeft hortensia te danken aan de uitbundige, royale, vaak bolle vorm met vele kleine bloemetjes. Met haar prachtige uitstraling en rijke symboliek is hortensia een perfect cadeau voor Moederdag! 


meer cadeau ideeën voor moederdag

Hoe uit jij de liefde voor jouw moeder(figuur) met planten? We zijn benieuwd! Deel jouw moederdagcadeau met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. Op zoek naar meer inspiratie voor een moederdagcadeau? Ontdek dan ook eens dit artikel over een ontspannen planten-retreat: een origineel cadeau voor Moederdag!