Prachtige planten voor Moederdag

Als blijk van jouw onvoorwaardelijke liefde

Zou het niet geweldig zijn als je jouw moeder op Moederdag een cadeau kunt geven dat symbool staat voor jouw onvoorwaardelijke liefde voor haar?   

Dat is nu precies wat je met een plant kunt doen! Dankzij hun groene bladeren en prachtige bloemen zijn planten niet alleen prachtig om te zien. Ze staan ook symbool voor onvoorwaardelijke liefde doordat ze vele jaren groeien en bloeien. 

Planten moederdag | mooiwatplantendoen.nl

Van traditionele rozen tot opvallende Cyclamen: laat je inspireren voor jouw moederdagcadeau door onderstaande voorbeelden. 


Rozen

Rozen worden gezien als een van de mooiste bloemen ter wereld. Daarom is de rozenplant een zeer geschikte plant om cadeau te doen op Moederdag! Met een ruime keuze aan kleuren, geuren en maten is er altijd wel een roos die het gevoel van liefde voor jouw moeder omschrijft. 


 


Anthurium

Anthuriums zien er heerlijk exotisch uit en zijn ook nog eens heel makkelijk te verzorgen. Met hun grote en heldere bladeren zijn ze een opvallende, kleurrijke toevoeging aan elke woonkamer of slaapkamer. Elke keer dat je moeder een glimp van deze plant opvangt, zal ze aan je denken! 


Cyclamen

Wil je jouw moeder extra laten zien hoeveel je van haar houdt? Dan is Cyclaam een goed idee. Deze plant heeft hartvormige bladeren en symboliseert het empathische, toegewijde hart. Perfect dus als Moederdagcadeau!  


 


Orchidee

Over deze prachtige, kleurrijke planten wordt vaak gezegd dat ze lastig te onderhouden zijn, maar in feite is het heel gemakkelijk. Zolang je deze tropische schoonheden niet te veel water geeft, zullen ze jarenlang met plezier bij je thuis wonen. Orchideeën zijn echte showstoppers - net als je moeder! 


 


Gloriosa

Gloriosa is een schoonheid, net als je moeder! Het is een glamoureuze, klimmende kamerplant met rode, roze, oranje of gele bloemen. Deze klimplant maakt dankzij de knol ook deel uit van de leliefamilie. Het is daarmee een botanische zeldzaamheid. 


 


Hortensia

Hortensia (ook wel Hydrangea) is een perfect cadeau op Moederdag, aangezien deze plant rond deze tijd prachtig bloeit. Nog beter? De mooi, ronde bloemen zullen het huis van je moeder opvrolijken en haar eraan herinneren dat de zonnige dagen in aantocht zijn. 


Hoe uit jij jouw liefde met planten? Deel jouw moederdagcadeau met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. Je vindt op onze socials ook meer inspiratie voor een (Moederdag)cadeau!