Potroos is sprookjesachtig en spannend

Verleg je grenzen tot buiten de dampkring

Diepe kleuren, nieuwe combinaties: het wordt een buitenaards spannende zomer met Potroos, als je er een scheutje science fiction overheen gooit en je fantasie de vrije loop laat. 

Potroos Sprookjesachtig Mooiwatplantendoen.nl

Het lijdt geen twijfel, 2016 is het jaar van het buitenaardse. Ga maar na: de ExoMars missie zal naar de planeet Mars vertrekken, ruimteschip Juno kan elk moment Jupiter bereiken en met de DreamChaser en de Orbital komt particuliere ruimtevaart weer een stapje dichtbij. En 'Star Wars: The Force Awakens' is de bios nog niet uit of 'Star Trek Beyond' (draait vanaf 21 juli 2016) kondigt zich aan. Potroos voelt zich helemaal thuis in deze 'extra terrestrial' stijl en is op dit moment een bloeiende hit to space and beyond is.

Prisma en parelmoer 

Die toenemende belangstelling voor de kosmos is terug te vinden op de catwalk in veel nachtblauw met geflonker, zoals bij fashion labels als MSGM, Jan Taminiau en Rodarte. En in de stijltrend die The World Beyond heet. Hiermee creëer je binnen een heel nieuwe wereld met doorkijkjes, spiegels, glas, kristallen, parelmoer en semitransparante materialen. Met het donkergroene blad en de rijke keuze in bloemkleuren als dieprood, lila en paars past Potroos prachtig in deze look. Voeg een beetje drama toe aan de pot en werk met kristallen en halfedelstenen naar een fantasievol en sprookjesachtig effect. 

Al gehoord van Messier 17? 

Er bloeien zelfs (pot)rozen aan de hemel. Messier 17 is een sterrennevel die een roosvorm heeft en momenteel superactiviteit vertoont. Dus op zo'n 5500 lichtjaar afstand bloeit een gigantische kosmische roos. Het betreft hier een 'sterrenfabriek' in het sterrenbeeld Boogschutter die al duizenden nieuwe sterren produceerde. De kern bestaat uit zo'n 800 jonkies, daar omheen zwermen de wat oudere exemplaren die de omliggende nevel laat oplichten in roze en rood, waardoor het geheel eruit ziet als een grote roos. Messier is vanaf aarde te zien van juni tot oktober, met een goede telescoop. Een potroos voor een sterrenposter zetten geeft hetzelfde gevoel. May the force be with you!