DIY-tip: Potroos in een nieuwe dimensie

Maak je universum sereen en sprookjesachtig
Geschatte leestijd: 2 minuten

Vleugje 'Guardians of the Galaxy', beetje 'Interstellar', honderd procent fascinerend. Je Potroos – Woonplant van de maand juli – wordt met kunst- en plakwerk een prachtige match met de fashionable stijltrend rond sterren, planeten en kristallen. Combineer de prachtige bloemen met diepe koele zomerse kleuren voor een intens effect. En geef de roosjes een geheimzinnige draai door ze te combineren met edelsteenkleuren  en iriserende veren. Zinnelijk, spannend met de glans van verbeeldingskracht – zó ken je Potroos nog niet.  

DIY: Topfrosen aus einer anderen Dimension - Pflanzenfreude.de

Dit heb je nodig:

  • Vaas in een mooie, gedempte kleur. Je kunt ook een glazen vaas van binnen met een kleur naar keuze spuiten: parelmoer en metallic staan prachtig bij deze potroostrend.

  • Bundeltje veren

  • Huishoudfolie

  • Spuitlijm

  • Lijmpistool

  • Schaar 

Zo maak je het: 

Stap 1:

Wikkel huishoudfolie van de onderkant tot ongeveer driekwart van de vaas. Zo heb je een betere basis om op te pakken, want glas en keramiek zijn vaak te glad. Bovendien kun je de vaas zo nog eens een andere look geven. 

Stap 2:

Plak de veren horizontaal van onderen naar boven op de vaas. Op de harde nerf van de veer gebruik je het lijmpistool, voor het puntje de lijmspray. Het kleureffect van de veren komt het mooist tot zijn recht als je ze beurtelings linksom en rechtsom plakt en de laag veren goed dekkend maakt. 

Stap 3: 

Giet een laagje kleikorrels onderin de vaas zodat overtollig water kan weglopen en plant de potroos in de vaas. Beetje toepasselijk stylen en je hebt een potroos die voor 'ooh's en aah's' zal zorgen.  Zo kan het dus ook.