Lifestyletrend: sprookjes voor volwassenen

Creëer met Potroos je eigen Schone Slaapster-sfeer

Doornroosje met potrozen, anyone? Sprookjes voor volwassenen zijn een aanhoudende trend. Fantasy Fairs als Elfia worden elk jaar groter, series als 'Once upon a time' en 'Game of Thrones' zijn mateloos populair, net als films als de 'The Hunger Games' . Allemaal puur escapisme, te vergelijken met even vakantie hebben van de echte wereld. 

Potroos Lifestyletrend Mooiwatplantendoen.nl

Op zoek naar nieuwe rollen 

De toenemende belangstelling voor fantasy  is vooral een reactie op het feit dat de maatschappij voor veel mensen soms wel erg gecompliceerd  wordt, volgens Marinka Copier, lector aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. "Iedereen speelt rollen," zegt ze in NRC. "Op je werk gedraag je je bijvoorbeeld anders dan bij je kinderen. En met het toegenomen thuiswerken moeten we zelfs in staat zijn om meer rollen tegelijk spelen. Het wordt steeds ingewikkelder. Zo ontstaat de behoefte aan een andere omgeving zonder regels, waar je een nieuwe rol kunt spelen die je zelf kiest".

Voor fantasierijke mensen 

Dat kan dus een elf, steampunker of amazone zijn tijdens een speciaal event, maar er zijn ook liefhebbers die sprookjesachtige elementen in hun woonomgeving doorvoeren. Deze trend staat bekend als 'Domythic Bliss' en is vooral voor mensen die zich helemaal thuis voelen in die lifestyle. Potroos past prachtig bij zoveel creativiteit. Het is een volmaakt geproportioneerde miniatuur van een grote rozenstruik, alsof een goede fee er even met haar toverstokje over heeft gezwaaid. 

Hoe Doornroosje wil je het hebben? 

Potroos is bovendien een zomerse plant die goed aansluit bij de  geheimzinnige vibe van deze zomer, vol matte verzadigde tinten en met vervreemdende prints, vallende sterren en guirlandes. Je kunt er fantasie en werkelijkheid een beetje mee door elkaar laten lopen. Dat past bij deze tijd, waarin de ontwikkelingen heel snel gaan. 3D wordt 4D, er is zelfgroeiend meubilair op schimmelbasis en je kunt al je mobieltje met een plant opladen. Met potrozen haal de zomertrend binnen, maar kun je je ook als een echte Doornroosje afsluiten, als het je even teveel wordt.  Gaat het je te ver om je kamer helemaal 'Doornroosje In Space' te maken, dan creëer je de sfeer gewoon in een hoekje, met een of twee potrozen: óók mooi.