Prachtig paars

Planten en paars is de perfecte combi
Geschatte leestijd: 1 minuut

Vroeger was paars alleen bereikbaar voor de hogere klassen. Het winnen van de kleurstof, uit de inmiddels uitgestorven purperslak, was namelijk een tijdrovende en zeer dure klus. Vandaag de dag vieren we de kleur in al haar verschijningen. Zo ook in de natuur. Want in de plantenwereld vind je met gemak 50 tinten paars. 

Paarse planten Mooiwatplantendoen.nl

De kleur paars komt niet helemaal uit de lucht vallen. Pantone benoemt Bodacious zelfs tot de trendkleur voor herfst. De kleur staat voor luxe, rust en geeft rijkdom aan items. Een mystieke kleur in vele toonsoorten die spiritualiteit, het onwerkelijke en gevoeligheid uitdragen. Een kleur die je graag in huis neemt. 

Paarse planten

Bij planten denk je vooral aan groen. Maar de oplettende kijker ziet met regelmaat paarse exemplaren voorbij komen. Denk maar aan een anthuriumpotroos en potchrysant. Of, helemaal passend bij deze bijzondere kleur, de weelderige vormen van gynura en echeveria.

De kleur terug laten komen in botanische beauties zorgt al snel voor een gevoel van weelde. Binnen een mum van tijd is die saaie muur omgetoverd tot een schilderijtje uit de Gouden Eeuw. Dompel jezelf onder in de wereld van prachtige, paarse planten.