Plant Design masterclass: creatiever leven

Van Plant Design masters, indoor gardeners en botanisch schrijversduo Ro Co
Geschatte leestijd: 3 minuten

Plant Design masters Rose & Caro zijn samen Ro Co; een indoor gardeners bedrijf en botanisch schrijversduo uit London. In hun masterclass* vertellen zij over het creatief gebruik maken van Plant Design. Ook spraken we met hen over hun liefde voor en de kracht van planten.

Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

“Planten hebben de kracht om een ruimte compleet te transformeren”, vertelt Rose van Ro Co. Niet zo vreemd dus, dat Rose en Caro gek zijn op Plant Design en er hun werk van maakten. Hun missie? “We willen mensen meer verbonden laten voelen met elkaar en met de natuur,” vertelt Caro. “Door creatief gebruik te maken van planten en potten”, vult Rose aan. Dat kan op veel verschillende manieren...

Wil jij creatiever gebruik maken van je leefruimtes met Plant Design? Rose en Caro hebben een aantal handvatten waarmee je kunt experimenteren om jouw eigen smaak kunt ontdekken. Want dat is waar Plant Design uiteindelijk om gaat: er plezier in hebben en jouw persoonlijke smaak ontwikkelen. Zo doe je dat!

roco plant design masters

Op papier en in de praktijk

Rose en Caro runnen samen een indoor botanisch ontwerp- en installatiestudio. Hun missie? Bedrijven en particulieren helpen hun interieur te upgraden met creatief en doordacht groen. Plant Design! Rose en Caro hebben inmiddels zoveel ervaring in en kennis over Plant Design dat ze er twee boeken over hebben geschreven die verkrijgbaar zijn in verschillende talen.

Van kleding ontwerp naar Plant Design

Ook al lijkt hun keuze voor het plantenvak een heel natuurlijke, dit gouden botanische duo heeft hun roots liggen in het ontwerpen van kleding. Rose: “Caro en ik ontmoetten elkaar aan de Nottingham Trent University waar we allebei Fashion Design studeerden. De tuinbouw kwam later en hebben we ons zelf aangeleerd door veel oefenen en experimenteren.”

De plantenliefde ontstond door hun gedeelde interesse: de manier waarop je dagelijkse omgeving invloed heeft op een goede geestelijke gezondheid. Caro: “We ontdekten dat de kracht van kamerplanten een grote invloed heeft op hoe een persoon zijn omgeving beleeft. Dat moedigde ons aan om steeds meer flora te integreren in onze ontwerpen, totdat de planten steeds meer de overhand kregen in onze creaties.”

Planten in hun natuurlijke habitat

Waar halen jullie je inspiratie vandaan? Caro: “Ik werk veel digitaal, maar ik merk dat ik me het meest geïnspireerd voel als ik in de praktijk bezig ben. Taken die me dwingen uit mijn comfortzone te stappen en fysiek bezig te zijn. Dat zijn de momenten waarop ik me het best concentreer en opleef, wanneer ik leer door te doen in plaats van te denken.” Rose: “Ik raak vooral geïnspireerd tijdens reizen, door het zien van planten in het wild. Ze kunnen dan precies doen wat ze willen. Dat zien, hoe planten van nature leven in lagen en groepen in hun natuurlijke habitat, zorgt voor inspiratie tijdens mijn ontwerpproces.”

meer plant design

Geïnspireerd geraakt? Bekijk ook eens de Plant Design masterclasses over de wauw-factor creëren, werken met hoogtes, een wonderkamer creëren en de natuur dichterbij brengen.

*Goed om te weten: deze masterclass is opgenomen voordat het coronavirus z'n intrede deed.