Over de masters: Ro Co

Indoor gardeners en botanisch schrijversduo Ro Co

Met trots presenteren we ‘Over de master’, een serie portretten waarin we je voorstellen aan de masters achter de Plant Design masterclasses. Stuk voor stuk mensen die Plant Design ademen en toonaangevend zijn in hun vak. Ontmoet indoor gardeners en botanisch schrijversduo Ro Co.

about the masters ro co mooiwatplantendoen

Maak kennis met Rose en Caro, bekend als indoor gardeners en botanisch schrijversduo onder de naam Ro Co. We spraken met hen over hun liefde voor en de kracht van planten.

Op papier en in de praktijk

Rose en Caro runnen samen een indoor botanisch ontwerp- en installatiestudio. Hun missie? Bedrijven en particulieren helpen hun interieur te upgraden met creatief en doordacht groen. Plant Design! Rose en Caro hebben inmiddels zoveel ervaring in en kennis over Plant Design dat ze er twee boeken over hebben geschreven die verkrijgbaar zijn in verschillende talen.

Van kleding ontwerp naar Plant Design

Ook al lijkt hun keuze voor het plantenvak een heel natuurlijke, dit gouden botanische duo heeft hun roots liggen in het ontwerpen van kleding. Rose: “Caro en ik ontmoetten elkaar aan de Nottingham Trent University waar we allebei Fashion Design studeerden. De tuinbouw kwam later en hebben we ons zelf aangeleerd door veel oefenen en experimenteren.”

De plantenliefde ontstond door hun gedeelde interesse: de manier waarop je dagelijkse omgeving invloed heeft op een goede geestelijke gezondheid. Caro: “We ontdekten dat de kracht van kamerplanten een grote invloed heeft op hoe een persoon zijn omgeving beleeft. Dat moedigde ons aan om steeds meer flora te integreren in onze ontwerpen, totdat de planten steeds meer de overhand kregen in onze creaties.”

Planten in hun natuurlijke habitat

Waar halen jullie je inspiratie vandaan? Caro: “Ik werk veel digitaal, maar ik merk dat ik me het meest geïnspireerd voel als ik in de praktijk bezig ben. Taken die me dwingen uit mijn comfortzone te stappen en fysiek bezig te zijn. Dat zijn de momenten waarop ik me het best concentreer en opleef, wanneer ik leer door te doen in plaats van te denken.”

Rose: “Ik raak vooral geïnspireerd tijdens reizen, door het zien van planten in het wild. Ze kunnen dan precies doen wat ze willen. Dat zien, hoe planten van nature leven in lagen en groepen in hun natuurlijke habitat, zorgt voor inspiratie tijdens mijn ontwerpproces.”

Benieuwd geworden naar de masterclass van Ro Co? Je bekijkt ‘m hier.