'Oh kamerboom, oh kamerboom…'

Wat zijn je blaadjes wonderschoon!

Het is altijd weer even slikken in januari, als de kerstboom letterlijk en figuurlijk een gat achterlaat. Maar ook wel weer lekker, om zo aan het begin van het nieuwe jaar je huis een nieuwe impuls te geven met fris groen. Een kamerboom is een goed alternatief om sfeer en natuur-van-formaat in huis te halen.

'Oh kamerboom, oh kamerboom…'
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Rijke keuze aan kamerbomen

Fijn aan kamerbomen is dat je er meteen heel veel groen mee in huis haalt. De keuze is enorm. Zo heb je aan Polyscias een struikachtige binnenboom die lekker de hoogte in gaat. Dracaena brengt een vleugje tropen bij je thuis en de prachtige kroon van Pachira nodigt uit om er lekker onder te gaan zitten.  Beaucarnea trakteert je op een fraaie stam met daarboven een woeste krullenbol als blikvanger. En zo zijn er nog veel meer woonplanten van het formaat boomplanten, om een goed nieuw begin mee te maken!

Spelen met ruimte en vorm

Met kamerbomen kun je meer in je interieur doen dan je misschien denkt. Zo kun je ze ophangen of in een tafel verwerken. Is dat niet helemaal je smaak, dan kun je ze ook op een stoel of tafeltje zetten. Dat is net even iets origineler dan op de grond en je verandert er de kijklijnen in je kamer mee.

Veel variatie in groen en blad

Houd je het liever compact, dan zet je er een paar bij elkaar in een grote schaal of pot, voor een tafeltuin van formaat. Zo heb je één groen focuspunt, dat er door de verschillende stam- en bladvormen toch gevarieerd uitziet. En als je 's avonds de lichtjes heel erg mist, kun je die er natuurlijk nog even in je kamerboom hangen.

'O Kamerboom, o Kamerboom…'

meer groene inspiratie

Behoefte aan meer groene inspiratie? Ontdek hier hoe planten een winterdip helpen voorkomen, of hoe je met je favoriete kamerplant je goede voornemens makkelijker volhoudt. Geen idee welke plant het beste bij je past? Jouw favoriet ontdek je hier. We zijn benieuwd hoe jij de winter doorkomt, met planten. Laat het ons zien via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen!