Ja, ze bestaan echt: roze planten

Haal meer kleur in huis met deze knallers van planten #pinkplants

We houden van groen, veel groen! Maar van deze touch of pink worden we toch ook wel heel erg blij! Deze planten geven je interieur een kleurige boost. En het is ook nog eens puur natuur, de roze kleur is niet gemanipuleerd. Hoe meer licht, hoe meer uitgesproken de kleur. Wat een wonder toch, die Moeder Natuur.

pink plants mooiwatplantendoen.nl

Shop jouw roze lievelingsplant 

Om te voorkomen dat je blijft dromen over die onbereikbare roze plant die je ergens op Pinterest voorbij hebt zien komen, hebben wij een lijstje samengesteld van roze planten die je ook daadwerkelijk in de winkels (tuincentrum/bloemist) kunt vinden. Wij kunnen niet kiezen. Voor welke plant ga jij?

Cordyline Kiwi

Dat groen en roze mooi combineert wisten we natuurlijk al lang. Deze plant heeft geen silver, maar pink linings om z'n frisgroene bladeren. 

 

 

 

Cordyline fruti Mambo 

Het fluorzusje van de Cordyline Kiwi. De randen van de Cordyline Mambo geven bijna licht in het donker, baas boven baas. 

 

 

 

 

 

Tradescantia flum Quadricolor

Deze tradescantia is onwijs populair. Elk blad is een kleurig kunstwerkje. De hangplant groeit gul en grillig, met zigzagstengels en lancetvormige bladeren waarin een vleugje roze of paars, maar ook zilver en goud kan zitten. 

 

 

 

Fittonia Mosaic Pink Forest Flame  

Door het kleine formaat kan je altijd wel een plek vinden voor dit klein roze pareltje. Zet ze bijvoorbeeld bij elkaar met een groepje in verschillende potten of stand-alone op een keukenplank. 

 

 

 

 

Ficus Elastica Belize

Goede looks en nog betere eigenschappen, want de rubberplant is van alle ficussen de beste in het zuiveren van giftige gassen in huis. Oftewel een zaligmakende luchtzuiveraar. 

 

Hoya Carnosa Tricolor

Hangend, staand, in een potje op pootjes of langs je badrand. Deze mooie hangplant doet het altijd goed met zijn levendige roze blaadjes. De wasachtige bladeren helpen water vast te houden. 

 

 

 

 

Calathea Triostar 

Last but not least, deze beauty met roomwit roze bladeren. Zodra 's morgens de zon doorbreekt, spreiden die prachtbladeren om het licht op te vangen en 's avond sluiten ze zich weer. Zo blijft je plant lekker in vorm en geniet jij van alle kleuren die deze plant te bieden heeft.