Heb je wel eens aan een plantenboeket gedacht?

Het alternatief op de kerstboom of het kerststukje

Is het je wel eens opgevallen? Kerst staat volledig in het teken van planten. De kerstboom, kerststukjes, de maretak boven de deur en kransen vol hulst. Maar mocht je een keer iets anders willen in huis dan hebben we iets heel bijzonders voor je bedacht: het overweldigende plantenboeket.

Kerst 2018 Mooiwatplantendoen.nl

Laat je inspireren door de schilderkunst

Je hebt vast en zeker al eens bloemstukken gezien die doen denken aan oudhollandse meesters. Dit kun je net zo goed toepassen met planten. Het is de combinatie van verschillende plantstructuren, diepte- en hoogteverschillen, kleuren, belichting en een vleugje durf.

Ingrediëntenlijstje

We laten je natuurlijk niet met lege handen naar de plaatselijke bloemist of tuincentrum gaan. Voor ons spectaculaire plantenboeket hebben we medinilla de hoofdrol gegeven. Deze bloeiende kamerplant steelt de show met roze bloemen die over de rand van het platform hangen. Verschillende kleuren en vormen van de orchidee steken hun koppen trots uit en geven het geheel een rijk kleurenpalet. Bromelia doet zijn eigen ding op de middelste laag. Diepe kleuren in gevaarlijk ogende prikkelende schutbladeren.

Delen

We zijn enorm benieuwd naar jouw resultaat! Deel je het met ons op Facebook of Instagram met de hashtag #Mooiwatplantendoen?