Een fikse wandeling door de unieke Tasmaanse natuur

Erop uit & Oceanië

Ben je een avontuurlijk type? Een buitenmens? Iemand die van wandelen houdt? Geniet je van unieke flora en fauna? Wil je heel graag eens iets anders op de wereld ontdekken? Als je vaker dan eens ‘ja’ hebt geantwoord dan is de Overland Track in Tasmanië, Australië echt iets voor jou! Pak je backpack en bidon en zet je schrap voor een fikse wandeling door de Tasmaanse wildernis. Vergeet je plantenencyclopedie en camera niet!

Overland Track Mooiwatplantendoen.nlCopyright: endsofthegirth.blogspot.nl

Belangrijk natuurgebied

Ruim 1/5e van het eiland Tasmanië is deel van een World Heritage-gebied. In zijn soort is het een van de laatste wildernissen ter wereld. Het landschap werd in 1982 erkend als beschermd natuurgebied met maar liefst 7 voldane criteria. Meer dan ieder ander natuurgebied op de globe! Logischerwijs zijn de Australiërs hartstikke trots op hun unieke natuur. 

Het gras is groener in Tasmanië

Tuurlijk wil je de inheemse Tasmaanse duivel zien. Misschien spot je zelfs een slang. Maar wat voor bijzonder groen kun je ontdekken? Geloof ons maar, je kijkt je ogen uit. Een kleine greep. In het natuurpark vind je: een koel regenwoud, eucalyptusbos, cypergrassen, unieke inheemse coniferen, de 43000 jaar oude en zeldzame Kings Lomatia plant en een breed aanbod in alpineplanten waarvan 60% alleen op Tasmanië voorkomen.  

Een hike voor je bucketlist 

De Overland Track is een echte bucketlist-ervaring. Niet voor niets prijkt deze zesdaagse wandeling op vele wandelaarslijsten. De hike leidt je langs allerlei soorten natuur. Van bos tot berg en van moeras tot meer. Een beetje gespierd fysiek moet je wel hebben, er is namelijk een minimum aan faciliteiten verspreid over de trekkingstocht dus je tilt vaak je eigen tent en pannenset. Maar daar krijg je dan wel enorm veel groen voor terug!