Kersttafel decoreren met planten

Voor de ultieme kerstsfeer

Voor de ultieme kerstsfeer aan tafel decoreer je ‘m natuurlijk met groen. Denk je nu gelijk aan groene takjes? Think again! Dit jaar denken we groots met groen. Geen kleine takjes, maar volwaardige planten op tafel is het devies. 

planten naamtag | mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

kersttafel decoreren met planten

Ontdek wat jij kan doen met groen. Zet je de planten in het midden of juist aan de kop? Of verdeel je de planten over de tafel en voorzie ze van een naamtag, zodat je jouw gasten na afloop een plantje cadeau kunt doen als aandenken? Ook leuk: hang een brief je met een persoonlijke tekst aan de planten. Hoe je jouw kersttafel ook decoreert, door planten te gebruiken creëer je een warme, ontspannen sfeer aan tafel. Wie weet plant je wel een zaadje voor een diepgaand gesprek! Jij kunt in ieder geval een potje breken...

typische kerstplanten 

Welke planten je kiest voor je kersttafel is natuurlijk geheel aan jou. Wij gebruikten de prachtig bloeiende kerstroos, de luchtzuiverende varen en heerlijk geurend eucalyptus. Tip: varieer met verschillende bladvormen, hoogtes en verschillende tinten groen. Zo creëer je een divers geheel en maak je er een prachtig botanisch feestje van!

Meer kerstinspiratie

Geïnspireerd geraakt en zelf aan de slag gegaan? Deel jouw groene kersttafel met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. Bekijk voor meer groene kerstinspiratie eens deze prachtige alternatieven op de klassieke kerstboom, of dit uitbundige plantenboeket. Steek je liever je handen uit de mouwen? Maak dan eens dit botanische inpaktextiel, een homespray met de geur van kerst of een sfeervolle kaarsenhouder met kaarsen én plek voor plantenstekjes.