DIY: plantenmobiel met Tillandsia

Geniet van zwevend groen

Muziekmobiel move over! Laat je inspireren door een groene variant met Tillandsia. We horen je al denken: hoe verzorg je een plant op hoogte? Geen zorgen: de Tillandsia doet het goed in de hoogte en kan uitstekend tegen droogte. Lees snel verder, ga aan de slag en gooi hoge ogen met jouw zelfgemaakte plantenmobiel!

plantenmobiel tillandsia
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Tillandsia

Een tikkeltje wild en tegelijkertijd wonderbaarlijk mooi. Dat is de Tillandsia! Deze plant hoort bij de Bromeliafamilie en kent meer dan 500 soorten. Tillandsia komt oorspronkelijk uit woestijn gebergte in Midden- en Zuid-Amerika, Mexico en het zuiden van de Verenigde Staten. De plant heeft geen of nauwelijks wortels en haalt vocht en voeding uit de lucht via schubben op de bladeren, waardoor je ‘m zonder pot of aarde kunt ophangen. Dat maakt Tillandsia uitstekend geschikt voor een plantenmobiel. 

Zelf een plantenmobiel maken

Zelf een plantenmobiel maken is eenvoudig. Je hebt niet veel meer nodig dan Tillandsia’s, wat visdraad en een frame, of bijvoorbeeld een mooie tak. De Tillandsia heeft weinig verzorging nodig. Af en toe vernevelen met een plantenspuit is voldoende.

Laat je bij het maken van je plantenmobiel gerust inspireren door onze varianten, maar gebruik vooral je eigen creativiteit! De plantenmobiel met kleine Tillandsia luchtplantjes (zie bovenstaande foto) geeft een zwevend effect, alsof de plantjes vrij in de ruimte zweven. De variant met Spaans mos (ook wel Tillandsia Usneoides, zie onderstaande foto) is perfect geschikt om vanaf een (boeken)plank of hanger naar beneden te laten hangen. De planten zijn wonderbaarlijk licht, waardoor ze makkelijk op te hangen zijn.

Plant Design - werken met hoogte

Plant Designer Alexis Tricoire is gespecialiseerd in het werken met planten op hoogte. In zijn masterclass ontvang je tips over hoe je met planten de hoogte in kunt gaan en welke planten hiervoor geschikt zijn. Je leert bovendien om op een andere manier naar ruimtes te kijken en om groen meer te integreren in je dagelijks leven.

Meer Plant Design 

Geïnspireerd geraakt door al dat zwevend groen, maar gebruik je liever een andere plant dan Tillandsia? Bekijk dan eens hoe je een groen gordijn maakt met lepelplanten, of creëer een groen effect in de badkamer met een Philodendron op hoogte. Houd je het liever wat lager bij de grond? Ontdek dan de wondere plantenwereld van de wonderkamer, waarbij je jouw mooiste treasures een plekje geeft tussen het groen. En vergeet niet om jouw groene creaties met ons te delen via Instagram of Facebook met de hashtags #mooiwatplantendoen en #plantdesign. 

spaans mos hangplant