De leukste pluktuinen van Nederland

Van verse bloemen tot zomerfruit
Geschatte leestijd: 2 minuten

Het is de ultieme terug-naar-de-natuur-trip: je eigen planten en fruit uit een pluktuin oogsten. Verser dan vers én de kids leren dat planten niet in een plastic zakje groeien. Bezoek één van de pluktuinen hieronder voor een plukfeestje!

Oh-la-lavendel! 

Zover je kijkt een paarse gloed en de geur van lavendel, mais oui, dit moet wel de Provence zijn. Behalve dan dat we het over lavendelboerderij en pluktuin Granny’s Bouquet in Stroe hebben. In deze pluktuin - er is een speciaal lavendeldeel met tien verschillende varianten en een aparte bloementuin - kun je zelf de mooiste boeketten bij elkaar plukken. Bijkomen van al die heerlijke geuren doe je in de theeschenkerij, waar ook lavendellimonade wordt geschonken.

Pluktuinen mooiwatplantendoen.nl

Als een bloeiende zomerweide 

De Sfeerstal in Nieuwveen is ook een aanrader. Het is een theehuis, B&B en een pluktuin met meer dan honderd soorten planten en bloemen. Daarnaast is er een theepluktuin, waar je met munt, citroenmelisse of lavendel je eigen kopje kruidenthee bij elkaar kunt plukken.

Pluktuinen mooiwatplantendoen.nl

Daar aan de kust, de Zeeuwse kust

Op het terrein van pluktuin en theeschenkerij Sint-Anthonijshoek op Walcheren wordt al sinds 1827 moois en lekkers gekweekt. Je kunt er bloemen en fruit plukken, compleet met mandje. De pluktuin is heerlijk vol en kleurig en zo aangelegd dat je het gevoel hebt door een compleet bloemenveld te lopen. Dansen aan zee? Ga je gang!  

Pluktuinen mooiwatplantendoen.nl

Er valt nog veel meer te plukken in Nederland. Op de website van pluktuinen vind je een overzicht van alle pluktuinen.

Eigen kweek 

Heb je geen pluktuin in de buurt? Leg er dan zelf één aan. Dat is nog stressverlagend ook. Veel ruimte heb je er niet voor nodig: op een vierkante meter kan al van alles groeien en bloeien. Het boek Pluktuin vertelt je alles wat je moet weten.