Van moestuinier tot floral designer

Het Plukatelier van floral designer Jennita Jansen

Ken je Plukatelier al? Wat begon met een stukje moestuin van 75m2 op de Utrechtse Heuvelrug, groeide uit tot een flink stuk grond met groente, fruit en bloemen... en is nu een bloemenkwekerij en bloemenstudio. Met een eigen boek!

Van moestuinier tot floral designer | MooiwatplantendoenCopyright: Plukatelier

Pluktuin

Voor founder Jennita is het het Plukatelier een plek waar ze haar liefde voor bloemen volledig kan botvieren. Want die liefde voor zelfgekweekte bloemen, die bleek het grootst. Naast prachtige (droog)boeketten maakt Jennita ook floral designs, kaarten en ander moois, wat ze op haar Instagram account showt.

“Vanuit een piepklein zaadje een prachtig bloeiende bloem te zien ontstaan is telkens weer magisch. Die rijkdom en weelde deel ik graag met de iedereen die er blij van wordt!”

Het Pluktuinboek

Maar daar blijft het niet bij: er is nu ook een heus Pluktuinboek. Want het plant- en zaai gospel moet natuurlijk verspreid worden. Pluktuin is een rijk geïllustreerd en praktisch handboek voor wie zelf bloemen wilt kweken. En daar heb je echt geen grote tuin voor nodig. Met kistjes en bakken op je balkon creëer je net zo makkelijk een prachtige bloemenzee. Je bekijkt en bestelt het boek hier.