Creëer balans in huis met Alocasia

Woontrend: planten niet aan, maar ín de muur verwerken

Integreren en toch alle afzonderlijke elementen in ere houden, is een spannende nieuwe woontrend waarmee je kunt blijven verrassen. 

Alocasia Creëer balans in huis Mooiwatplantendoen.nl

In onrustige tijden groeit de behoefte aan een nieuw evenwicht, ook in huis. Uitgangspunt voor deze trend is dat alle onderdelen een gelijke waarde hebben. De muur is niet per se belangrijker dan Alocasia, zoals ook de potten meer aandacht krijgen noch ondergeschikt zijn aan de planten. Het klinkt ingewikkeld, maar het is vrij eenvoudig: werk met geometrische hoekige vormen in zachte vrouwelijke kleuren. Zorg dat het plantenblad en de pot allebei ongeveer dezelfde hoogte hebben. En zoek ook in de potten weer het evenwicht tussen elegante vorm en glans, met een mannelijke kleur. 

Meubel en plant ineen 

Planten in een muur, roomdivider, kast of tafel verwerken levert een verrassend visueel effect op. Het is bovendien ruimtebesparend en het biedt de mogelijkheid om groene zones aan te leggen op plekken waar je die niet zou verwachten. Denk aan een salontafel met een zee van groene planten onder een verhoogde glasplaat als blad. Of een verzonken kruidentuin in je aanrechtblad of een side table waar Alocasia niet op staat, maar uitgroeit. Nieuwe tijden, nieuwe vergezichten, ook binnen.