Zomertrend 2016: Tableau Tropicana

Wat dacht je van een Copacabana-kijkdoos?

Voor de liefhebbers van rust en reinheid is stijltrend More is More waarschijnlijk net even wat too much. Maar wat als je de boel toch een béétje wilt opschudden met wat tropenkolder? Dan zet je Medinilla, Anigozanthos en Gloriosa in een kijkdoos of bouw je een vak van een kast tijdelijk om tot blikvanger. Wel de lol, geen hysterische, dansende patronen door je woonkamer. Kijk, zo kan het ook.

Tableau tropicana

Zo'n Tableau Tropicana is een moderne variant op de pronkkasten uit het verleden. Daarin lieten welgestelde mensen hun grootste schatten zo fraai mogelijk gepresenteerd zien, compleet met bijpassende elementen in de vorm van textiel, stolpen, bloemen en voorwerpen. Het was reuze styling avant-la-lettre en al in de 18de eeuw populair. Zoiets doe je hier ook, maar dan uiteraard wel met een nieuwe twist. Tropische Schoonheden Mooiwatplantendoen.nl Kijkdoos

Stap 1

Beplak de binnenkant van een grote doos, kist of kastvak met vrolijke printjes die onderling afwijken.

Stap 2

Zorg voor hoogteverschillen door wat beplakte potten te stapelen (Medinilla wil hangen) en potten aan de zijkanten te bevestigen.

Stap 3

Verdeel Gloriosa, Medinilla en Anigozantos over je tableau. Je kunt het verder opleuken door er nog wat vogeltjes tussen te zetten of een elektrische krekel tussen te laten tjirpen.

Stap 4

Schenk jezelf een mojito in en proost op je meesterwerk.