Vul de afstand met… Picea!

Een betekenisvol cadeau
Geschatte leestijd: 2 minuten

Nu we vrienden en familie minder vaak zien, zijn de momenten samen nog waardevoller geworden. Verras je dierbaren tijdens een wintertuin bonfire met Picea’s, die als groene afscheiding tussen stoelen en bankjes fungeren. En die je na afloop als aandenken meegeeft. Want Picea is een toepasselijk cadeau. En wel hierom…

Vul de afstand met... Picea! | Mooiwatplantendoen.nl

Als er één plant samenzijn en naastenliefde ademt, dan is het de Picea, die als kerstboom gezelligheid naar onze huiskamers brengt. En in deze gekke tijden, met fysieke en emotionele afstand, is de betekenis van deze boom nog treffender.

Welke Picea kies jij?

Picea is officieel een winterharde naaldconifeer, maar ziet eruit als een echte naaldboom, vaak compleet met kegels onder de takken. Picea kan een klassieke vorm hebben met gelaagde takken die als een krans om de stam staan, maar de boom bestaat ook in bolvorm, piramidevorm en met hangende takken. 

Genoeg om uit te kiezen, dus. En dan hebben we het nog niet eens over de formaten gehad. Zo zijn er ook mini Picea’s te koop: perfect als decoratie tijdens een wintertuin bonfire en om na afloop aan het bezoek mee te geven. Zo leeft het fijne samenzijn voort in de tuin, het balkon of het terras van je dierbaren.

Symboliek

De Picea staat niet alleen symbool voor kerst. In de Griekse mythologie hoort Picea bij Artemis, de godin van de maan. Heel toepasselijk tijdens de donkere dagen voor kerst. En de Germanen bewaarden de kegels als symbool van vruchtbaarheid. Of dat werkt, hebben we nog niet uitgezocht...