Spannend, vreemd en exotisch: Kalanchoë

Bizarre bladeren + sprookjesachtige bloemen = genieten!

Geen plantenfamilie zo groot en multiculti als de Kalanchoë. Het zijn allemaal sterke en decoratieve vetplanten met bijzondere trekjes. Wat dacht je van...

Spannend, vreemd en exotisch: Kalanchoë | Mooiwatplantendoen.nl

De wonderlijke Kalanchoë 'Magic Bells'

Soms heeft de natuur een hele goede dag; Kalanchoë ‘Magic Bells’ is daar een voorbeeld van. Kijk maar naar de prachtige trossen met lichtgroene luchtkussentjes aan het einde van de bloemstelen. Die luchtkussentjes lijken net druiven, maar in werkelijkheid zijn ze hol en komen er belvormige rood-oranje bloemetjes uit. 

 

Zilvergrijze, fluwelen beauty: Kalanchoë beharensis

Bij het woord ‘Kalanchoe’ denk je waarschijnlijk meteen aan mooie, kleine vetplantjes. Maar deze oom, ook wel bekend als Olifantsoor, kan zomaar twee meter hoog worden. En heeft wel wat meer te bieden dan mooie dikke bladeren. Mooie dikke gekrulde en gewelfde bladeren, namelijk. Die ook nog eens bedekt zijn met een zilvergrijs laagje.

 

Fijn wakker worden: Kalanchoë thyrsiflora

Sting weet het mooi te zeggen in ‘Desert rose’: ‘I dream of gardens in the desert sand, I wake in vain’. Dat kun je voorkomen door je eigen woestijnroos op je nachtkastje te zetten. Kalanchoë Thyrsiflora bestaat uit lukraak groeiende grijsgroene bladeren met een rode rand. Hoe meer zonlicht, hoe roder de kleur wordt.