Kleurentherapie met Kalanchoë

Welke combinaties knallen het meest?
Geschatte leestijd: 2 minuten

Rebel heet de huidige zomerse lifestyletrend en anti-serieus mag het zijn. Zoek je knalkleuren, dan kom je met Kalanchoë aan je trekken, om eens schaamteloos uit te pakken. Hoe bont ga je het maken?  

Kleurentherapie met Kalanchoë Mooiwatplantendoen.nl

Het kleurenwiel bestaat al sinds 1666 (dank u, Sir Isaac Newton) en wordt gedomineerd door primaire kleuren: rood, blauw en geel. Deze kleuren kunnen niet verkregen worden door andere kleuren met elkaar te mengen. Kalanchoë is er in rood en geel. Daarnaast vind je er de secundaire kleuren groen, oranje en paars. Deze ontstaan wanneer je primaire kleuren in verschillende combinaties met elkaar mengt. In deze kleurgroep zijn veel Kalanchöes verkrijgbaar. En dan heb je nog een groep tertiaire kleuren die ontstaan door het mensen van een primaire met een secundaire kleur. Dan krijg je nuance als geeloranje, roodpaars en blauwgroen. Elke kleur wekt een bepaald gevoel op, door ze bij elkaar te gebruiken, bepaal je zo de sfeer in huis. 

Kalanchoëkleuren 

Rood: opwinding, adrenaline, strijdlust, moed, avontuur en passie.
Geel: fantasie, intelligentie, nieuwsgierigheid, creativiteit.
Oranje: erotiek, warmte, rijkdom. 
Groen: hoop, toekomst, groei, ontwikkeling. 
Wit: perfectionisme, oprechtheid. 
Roze: vrolijkheid, liefde, blijdschap.

Kalanchoë goes Bollywood

Voor je eigen 'Rebel Rebel' (dank u, Mr. David Bowie) zomer maak je combinaties met minimaal één, maar liefst twee kleuren uit de primaire groep Kalanchoës. Zo heb je met rood, oranje en roze al snel een fijn Bollywoodeffect te pakken. Mag het visueel een beetje kietelen, dan combineer je geel, oranje en lila/roze: die drie hebben samen niets met elkaar, maar geel en oranje kunnen het goed vinden, zodat het lila/roze voor extra leven in de brouwerij zorgt. Wil het nóg energieker hebben, dan kies je Kalanchoës met tweekleurige bloemen voor een grappig en vrolijk romantisch effect. Voor het evenwicht zie je hier de grande Kalanchoëdames Bells en Tiki. En rechts kalme Kalanchoë Beharensis, een levend beeldhouwwerk met bladeren dat net even een beetje rust aan alle druktemakers geeft, mocht je daar behoefte aan hebben, tussen het lekker rondstuiteren door.