Met kleurrijke Kalanchoë wordt het een bloeiende zomer

Makkelijke woonplanten, toch eindeloos veel bloemen

Kalanchoë is de perfecte plant voor warme dagen: vrijwel onderhoudsvrij, enthousiaste bloeier én een tropische uitstraling. Precies wat je nodig hebt als je een beetje salsa én conga in huis wilt halen. 

Kalanchoë Mooiwatplantendoen.nl

Kalanchoës zijn perfecte planten om snel een swingende, zomerse sfeer mee neer te zetten. Zelfs de bladvarianten hebben mooie kleuren en de bloeiende soorten gaan van helderwit naar funky roze, zonnig geel, vurig oranje en knalrood. Zet of hang je er een paar bij elkaar, dan spat het plezier er aan alle kanten vanaf, zeker gecombineerd met gekleurde en gepatroneerde potten. 

Je kunt gerust op vakantie 

Door Kalanchoës te combineren creëer je het puur natuur high-energy gevoel van de zomer, met supermakkelijke mooimakers. Kalanchoë is een tropische vetplant, die vocht in zijn dikke blaadjes opslaat. Zo trotseert hij hogedrukgebieden en hittegolven en staat hij er ook na je vakantie nog even stralend bij. Die 'hakuna matata' houding geldt voor alle soorten, van de Kalanchoës met mooi blad tot en met de bloeiende beauty's. 

Zo style je Kalanchoë zomers 

De uitgelaten uitstraling van alle kleuren en bloemvormen van Kalanchoë versterk je door te werken met bonte potten of een drukke basis. Dat hoeft niet heel ingewikkeld te zijn: pak wat dozen in met vrolijk papier, stapel ze tot bijzettafeltjes en je bent er al. Kan het je niet gek genoeg zijn, dan kies je alleen felle bloemkleuren en zet je er wat grappige kunststof gebruiksvoorwerpen tussen, zoals een gieter in de vorm van een kikker. Mag het ook wel wat minder Villa Kakelbont, dan werk je meer met statige, sprookjesachtige Kalanchoë 'Bells'. Door zijn hoogte en groene blad vormt die een mooi tegenwicht voor de kleinere druktemakers op de voorgrond. Net zo vrolijk, net even wat relaxter. Het wordt een mooie zomer!