Luchtzuiverende kunst

De Lepelplant staat centraal in ANDREA

Kunstenaar Mathieu Lehanneur maakte een luchtzuiverend kunstwerk, met de naam ANDREA, dat het binnenklimaat van je huis lekker fris houdt. Met dank aan de Lepelplant en andere luchtzuiverende toppers.

ANDREA, kunstwerk met de Lepelplant

Je staat er waarschijnlijk niet dagelijks bij stil, maar wist je dat bijna alle spullen om je heen (ja, kijk maar eens goed) stofjes afscheiden? Zo wasemen je stoffen bank, een plastic stoeltje en zelfs je houten tafel de eerste jaren nadat ze zijn gemaakt nog schadelijke stofjes uit. En die adem jij dus in. Gelukkig is de redding nabij, in de vorm van ANDREA. Dit ‘levende’ kunstwerk is gemaakt door kunstenaar Mathieu Lehanneur in samenwerking met David Edwards van Harvard University. Deze stijlvolle luchtfilter absorbeert schadelijke stoffen uit de lucht met behulp van luchtzuiverende planten zoals de Lepelplant, de gerbera en de Philodron. Hun wortels en bladeren zuiveren de lucht en geven schone lucht terug.

De Lepelplant staat centraal in ANDREA Mooiwatplantendoen.nl
Kunstenaar Mathieu Lehanneur

Luchtzuiveraar ANDREA is een groot succes: het is opgenomen in de permanente collectie van Musee des Arts Decoratifs in Parijs en kreeg de Best Invention Award in de categorie ‘Populair Science’ in de Verenigde Staten. Een kroon op het werk van kunstenaar Mathieu Lehanneur die graag design combineert met wetenschap, kunst en technologie om zo de omgeving van mensen te verbeteren. Hij ontwerpt voor merken als Veuve Clicqot, Issey Miyake, Nike en Cartier.

Meer weten over de positieve werking van planten?

Planten zuiveren dus de lucht, maar ze doen nog veel meer voor je. Thuis, maar ook op kantoor. Als je er meer over wilt weten, lees dan ook het artikel: positieve effecten van planten op de werkvloer.

In de Plantenwijzer lees je meer over de Lepelplant

Wil je meer weten over de Lepelplant? In het Lepelplantdossier doen we alles uit de doeken.