Hang zelf de slingers op met bougainvillea

Een beetje mediterrane in huis

Als er een plant is waar je direct een zomers en vrolijk gevoel van krijgt, is het wel bougainvillea. Het doet ons denken aan zwoele zomerdagen, wandelingen door Spaanse dorpen en huizen gekleurd met flora. Kortom: deze kleurrijke, bloeiende plant is als een slinger op je verjaardag. 

Hang zelf de slingers op met bougainvillea Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Hangende bougainvillea

Heb je thuis geen plantpot die je kunt hangen? Dan hang je een bougainvillea in een grappige emmer of tas. Of je bedekt een kwekerspot met felgekleurd vinyl en maakt er gaatjes voor touw in. Wat zo fijn is aan een plant op ooghoogte is dat het een verrassend element is of juist een aanvulling op een mooi hoekje. Hang de bougainvillea boven de eettafel, boven een klein kastje in de woonkamer of naast de tv om de boel wat kleur te geven.

Verzorging van bougainvillea

We kennen de bougainvillea vooral als buitenplant. Dus wat betekent dat voor de verzorging binnenshuis? De plant houdt van warmte maar hangt graag beschut. Ook is het een dorstig type. Maakt de plant eenmaal blad en bloemen aan, dan mag je iets minder gaan gieten. Teveel water geven betekent minder bloemen. Geef de plant in het bloeiseizoen eens per maand plantenvoeding.

Meer kleur in huis

Heb je de smaak te pakken en kun je wel wat meer kleurrijke planteninspiratie gebruiken? Ontdek dan eens deze 3 exotische kuipplanten die jouw buitenruimte kleur geven, of volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram voor je dagelijkse dosis inspiratie.