Hang zelf de slingers op met bougainvillea

Een beetje mediterrane in huis
Geschatte leestijd: 2 minuten

Als er een plant is waar je direct een zomers en vrolijk gevoel van krijgt, is het wel bougainvillea. Het doet ons denken aan zwoele zomerdagen, wandelingen door Spaanse dorpen en huizen gekleurd met flora. Deze bloeiende plant past ook helemaal bij de vrolijke stijltrend van nu waarbij je zelf de spreekwoordelijke (en letterlijke!) slingers ophangt: Bright & Breezy. En als je dan toch bezig bent, hang ook een bougainvillea op voor nog meer kleurrijk spektakel.

Hang zelf de slingers op met bougainvillea Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Hangende bougainvillea

Heb je thuis geen plantpot die je kunt hangen? Dan hang je een bougainvillea in een grappige emmer of tas. Of je bedekt een kwekerspot met felgekleurd vinyl en maakt er gaatjes voor touw in. Wat zo fijn is aan een plant op ooghoogte is dat het een verrassend element is of juist een aanvulling op een mooi hoekje. Hang de bougainvillea boven de eettafel, boven een klein kastje in de woonkamer of naast de tv om de boel wat kleur te geven.

Verzorging van bougainvillea

We kennen de bougainvillea vooral als buitenplant. Dus wat betekent dat voor de verzorging binnenshuis? De plant houdt van warmte maar hangt graag beschut. Ook is het een dorstig type. Maakt de plant eenmaal blad en bloemen aan, dan mag je iets minder gaan gieten. Teveel water geven betekent minder bloemen. Geef de plant in het bloeiseizoen eens per maand plantenvoeding.

Meer kleur in huis

Heb je de smaak te pakken en kun je wel wat meer seizoensinspiratie geburiken? Bekijk de stijltrend Bright & Breezy en ga aan de slag. Laat je inspireren door het seizoen met alle heerlijke en leuke DIY’s. Nog meer inspiratie nodig? Volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram en deel jouw kleurrijke creaties met de hashtag #mooiwatplantendoen.