Guerlain & de orchidee

De reis van orchidee naar huidverzorgingsproduct

Cosmeticahuis Guerlain heeft een eigen orchidarium. Daarin kweekt zij orchideeën met een lange levensduur om de extracten te gebruiken in de cosmeticalijn Orchidée Impériale.

Orchideeën: mooi van buiten en van binnen

Orchideeën groeien, voordat ze bij je in een vaas belanden, in het wild in het regenwoud. Daar kunnen ze wel tachtig worden en er nog steeds fris uitzien dankzij een hoge weerstand tegen schadelijke klimaatinvloeden en ontstekingsremmende eigenschappen. Hee, dachten ze bij Guerlain…zouden ze dat ook voor onze huid kunnen doen?

 

Orchidarium van Guerlain

Het orchidarium van Guerlain

In het eigen orchidarium in Genève en een natuurreservaat in TianZi (China) kweekte Guerlain vervolgens twee soorten Vanda’s, een Dendrobium en de mysterieuze Gold Orchid, die ze bestudeerden in het laboratorium. Daaruit bleek na ruim tien jaar onderzoek inderdaad: in de orchidee zitten stoffen die huidveroudering tegen gaan en het vochtgehalte in de huid herstellen. En het mooie is dat Guerlain het bewuste extract uit de bloem kan halen en aan cosmetica kan toevoegen.

Huidverzorgingslijn Orchidée Impériale

De lange levensduur van de orchidee belandt zo van het orchidarium, via het laboratorium in jouw badkamer. De verzorgingslijn Orchidée Impériale belooft je een huid die vol, stevig, glad en soepel is waardoor rimpels en lijstjes vervagen. De lijn bevat een toner, een concentraat, een serum, en masker en verschillende crèmes. Je leest meer over de Orchidée Impériale producten op website van Guerlain.

Bekijk ook de video over Orchidée Impériale

Meer lezen over de orchidee?

Mooi he, wat orchideeën doen. Naast hun bijzondere uitwerking op je huid, staan ze ook nog eens geweldig thuis. Lees meer bijzondere weetjes over de orchidee, kijk hoe mooi ze is als stijlmaker in je huis en hoe je haar optimaal verzorgt in het dossier orchidee.

Foto credit: Guerlain.com
Video credit: Stadt-Parfümerie Pieper