Green Paper

Hoe we de wereld gaan redden met kamerplanten
Geschatte leestijd: 2 minuten

Auteur Sidney Vollmer deelde met ons zijn persoonlijke verhaal, over hoe hij de afgelopen maanden transformeerde van botte kamerplantenbeul tot tedere plantentante. Terwijl veel mensen toiletpapier hamsteren, verzamelt hij met zijn tweejarige dochter planten en zaden. Aangemoedigd door haar enthousiasme, ze begroet haar plantjes terwijl ze ze water geeft, groeit de honger van Sidney naar meer kennis over deze nieuwe groene huisgenoten. 

Planten met geheugen 

Sidney, die ooit zijn planten voorzag van een Spartaanse verzorging, neemt ons mee op zijn ontdekkingsreis waarin hij leert over levende planten die al bestonden toen wij nog in de steentijd leefden. Over planten die stenen imiteren. Planten die geheugen hebben. Die kunnen bewegen. Planten die met andere planten onvoorstelbare samenwerkingen hebben. Zelfs met dieren of schimmels. En terwijl hij overrompeld wordt door dat groene besef, is hij gaan inzien dat kamerplanten zowaar de wereld wel eens zouden kunnen gaan redden. 

Plantambassadeurs, planttantes en plantinspirators gezocht

Hoe we met kamerplanten de wereld kunnen gaan redden? Vraag hier het Green Paper aan en ontdek alles over de alledaagse magie van de kamerplant.

Green Paper Mooiwatplantendoen.nl

Over Sidney Vollmer

Sidney John Vollmer (1983) is schrijver en copywriter. Zijn laatste boek, ON/OFF: op zoek naar balans in digitale tijden is een collectie persoonlijke essays over cultuur en digitale technologie. Hij woont in de buurt van Amsterdam met vriendin, dochter en hun witte kat genaamd Snowden.

Green Paper aanvragen

Laat ons hieronder weten naar welk e-mailadres wij jouw persoonlijke link mogen sturen voor de toegang tot het Green Paper. Graag sturen we je tevens onze maandelijkse nieuwsbrief vol planteninspiratie. Wij zijn heel benieuwd wat je van het Green Paper vindt. Laat je het ons weten door een mail te sturen aan redactie@mooiwatplantendoen.nl of een DM'tje achter te laten op Instagram

Veel leesplezier!  

*Required field