Doen: eens lekker dwarsdenken met je Kalanchoë

Een grens is eigenlijk een wens om verder te gaan
Geschatte leestijd: 2 minuten

Kalanchoë is een sterke, makkelijke woonplant waar je eindeloos mee kunt experimenteren. Waarom in je comfortzone blijven als daarbuiten veel meer te beleven valt? 

Kalanchoë Kokedama Hangplant Mooiwatplantendoen.nl

Omdenken is hot. En geen plant die zich zo goed leent voor dwarsdenken, frisdoen en kantelmomenten als Kalanchoë. Deze tropische bikkel staat bekend als uitbundig bloeiende vensterbanktopper die uitstekend tegen zon kan. Maar de woonplant kan ook horizontaal shinen, in een kleurrijke groene muur. In het luchtledige hangen als kokedama topper. Of stralen als hangplant. En dan ziet hij er zo anders uit dat het smaakt naar méér. Zo werkt dat, als je buiten de lijntjes gaat denken.   

Ja, maar wat alles lukt? 

Klassieke omdenker: 'De dingen simpel houden is vrij moeilijk. De dingen moeilijk maken is daarentegen vrij simpel.' Neem deze hangende Kalanchoës. Ziet er ingewikkeld uit, maar bestaat uit niet meer dan pomponnetjes maken, plantenhangers knopen en Kalanchoës erin zetten. Door de opgaande en neergaande lijnen bereik je visueel een heel levendig effect terwijl de bloemen en wol het toch een zachte aanblik geven. En dat is weer helemaal wat bij de huidige zomerse woontrend past, waarin het allemaal net even anders en vooral vol en druk mag zijn. 

Luister naar je hart, het klopt altijd

Deze Kalanchoëhanger kun je zien als de indoor variant van een Clootie boom. Dat is een Keltische wensboom waarin offers van textiel worden gehangen voor een betere gezondheid of een nieuwe liefde. Gebruik bij voorkeur natuurlijke materialen zoals wol of katoen en wens jezelf een fijne, vrolijke zomer toe!