DIY: een kratjestuin met cosmos

Zo verbloem je minder mooie plekken in de tuin

De tuin bestaat helaas niet alleen maar uit prachtig bloeiende planten. Hier en daar heb je een aantal “moetjes”. Een saaie trap, groot stuk schutting, lelijke afvoer of afwateringsgoot. De vrolijke cosmos to the rescue! Met een paar simpele stappen maak je van een zero de hero in de tuin.

DIY: een kratjestuin met cosmos Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Dit heb je nodig

  • Cosmos in alle vrolijke kleuren die je kan vinden
  • Plantpotten in pastelkleuren
  • Kratten in verschillende kleuren en maten, bijvoorbeeld van Hay

Zo maak je het

Bedenk hoe je jouw krattentuin wilt gaan opzetten. Op een trap wissel je kleine en grote kratten af op een treden. Grotere cosmosplanten in grotere kratten zet je achter de kleintjes. Denk ook aan het kleurverschil, het mag goed bont worden! Bij een schutting kan je echt de hoogte ingaan en een trap bouwen van je kratten waarin je de planten zet. Je kunt zelfs een brug bouwen over een goot of pijp heen. Heb je ruimte over in de krat? Vul deze op met andere planten die mooi bij het geheel kleuren.

Dubbel plezier

Cosmos is een uitermate geschikte plant om van te plukken voor in een boeket. Sterker nog, dan komen er steeds weer nieuwe bloemen aan. Met cosmos heb je dus niet alleen een minder mooie plek opgevrolijkt, je hebt ook een pluktuin gecreëerd. Elke dag een vers boeketje uit eigen tuin. Wie wilt dat nou niet?

Meer kleur in de tuin

Heb je de smaak te pakken en kun je wel wat meer seizoensinspiratie gebruiken? Bekijk de stijltrend Bright & Breezy en ga aan de slag. Laat je inspireren door het seizoen met alle heerlijke en leuke DIY’s. Nog meer inspiratie nodig? Volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram en deel jouw kleurrijke creaties met planten met de hashtag #mooiwatplantendoen.