CREËER EEN ORCHIDEEËNJUNGLE

Geef de koningin van de jungle de spotlight die ze verdient
Geschatte leestijd: 2 minuten

Wanneer het op planten aankomt, geldt more = more. Want van planten kan je er nooit genoeg hebben. Daarom hebben wij een mooie toevoeging voor jouw urban jungle: de orchidee. En dan niet eentje, maar een heleboel bij elkaar. Zeg hallo tegen de orchideeënjungle!  

Creëer een orchideeënjungle | Mooiwatplantendoen.nl

BEDANKT, ORCHIDEE

De orchidee staat vooral bekend om haar prachtige verschijning. Maar wist je dat deze exotische plant ook een positief effect heeft op je mentale gezondheid? De groene bladeren en prachtige bloemen van deze plant zorgen voor creativiteit, betere productiviteit en een geluksgevoel. 

HALLO ORCHIDEEËNJUNGLE!

De tijd van de eenzame orchidee in de vensterbank is voorbij. Deze herfst maakt de orchidee een dubbeldikke comeback in de vorm van de orchideeënjungle: een oogverblindende verzameling van meerdere soorten orchideeën als het stralende middelpunt van je urban jungle.

Vijf of meer orchideeën in één pot gebundeld of meerdere exemplaren naast elkaar gestyled. In één kleur of juist een mengelmoes van allerlei kleuren en soorten. Hun luchtwortels goed zichtbaar – of niet. In een robuuste, tijdloze of vintage bloempot, door elkaar heen geplant of juist netjes op gelijke afstand van elkaar. Jouw orchideeënjungle, jouw keuze.

VERZORGINGSTIPS

  • Je orchideeën de juiste plek geven, is de basisvoorwaarde voor een lang en bloemrijk leven. Een raam op het oosten of het westen is doorgaans ideaal. In de winter mag je ze verhuizen naar een plek met meer zon
  • Orchideeën zijn geen stevige drinkers. Laat dus nooit water in de pot staan
  • Bruine wortels? Je geeft te veel water. Groene wortels? Dan heeft je orchidee voorlopig genoeg vocht. Zilvergrijze wortels? Tijd voor water!
  • Zet nooit een fruitschaal in de buurt van je orchideeën, want daar vallen de bloemen sneller van af
  • We zijn benieuwd naar jouw orchideeënjungle! Post je foto’s met #mooiwatplantendoen, dan nemen we een kijkje.