Botanische spa-oase

Wellness voor jou en je planten
Geschatte leestijd: 3 minuten

Nu het buiten guur en koud is, maak je binnen een tropische spa-oase. Met planten in de badkamer is het namelijk nog makkelijker ontspannen en de dagelijkse stress en kou te vergeten. Aan de slag dus!

Planten in je badkamer Mooiwatplantendoen.nl

De magie van de natuur naast je bad

Groene planten bevorderen je welbevinden, dus gebruik ze ook om je badkamer te veranderen in een groene wellness-oase. Maar hoe dan? De belangrijkste voorwaarde voor gelukkige badkamerplanten is daglicht. Bovendien staan jouw groene badgenoten bij al het verwarmen, baden, douchen en ventileren bloot aan behoorlijke temperatuurschommelingen. Om te voorkomen dat door al te veel getob de ontspanning verdwijnt, kun je het beste kiezen voor ongecompliceerde botanische exemplaren zonder watervrees. Een paar tips.

Ideale badkamerkandidaten

Dikbladige tropische planten zoals anthuriums en succulenten zijn heel geschikt voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Bovendien zijn ze heel vergeeflijk als je ze een keer vergeet water te geven, want ze slaan het water in hun bladeren op. Ook de aloë en de graslelie voelen zich in hun sas in de badkamer. Wissel ze af met kleine cactussen, op veilige hoogten.

Welcom to the jungle

Voor een exotische explosie van kleuren moet je bij orchideën zijn. Bevrijd ze uit hun potten en plaats ze gewikkeld in mos of zelfs hangend aan het plafond, zodat ze de nodige vochtigheid direct uit de lucht kunnen opnemen. Het complete tropengevoel? Dan zijn middelgrote kamerbomen zoals olifantspoot, geldboom, lepelplantvaren en vooral de monstera iets voor jou! Alles rond het ligbad en de douche onttrekken ze perfect aan het oog, waardoor het voelt alsof je in een meertje ligt ergens verscholen in het oerwoud. Welcome to the jungle baby.

 

SaveSaveSaveSave