Aloë: levenslust en oerkracht

Vier het goede met je eigen Circle of Life

Bouw met stenen en onsterfelijkheidsplant Aloë je eigen spirituele cirkel om al het mooie van augustus mee te vieren. 

Circle of Life Aloe vera Mooiwatplantendoen.nl

Tussen midzomer (21 juni) en de herfstequinox (21 september) wordt in de Keltische cultuur het  oogstfeest gevoerd, ook bekend als Lammas of Lughnasadh. De oude Germanen, Slavische en Scandinavische volken kennen eveneens zo'n feest. Het wordt in veel streken nog altijd gevierd op 1 augustus (of daaromtrent) en staat in het teken van de overvloed van de eerste oogst, goudgeel graan en rijp fruit.  

Partnerschap 

In natuurgodsdiensten geldt Lammas als een moment van rust om te waarderen wat de natuur (en de arbeid van boeren en tuinders) hebben voortgebracht. Het is tevens de viering van het partnerschap tussen het goddelijke en het menselijke. Het eerste zorgt voor levenskracht in elk zaadje en pitje, het tweede brengt het tot bloei. Samen met de natuur vormen ze een cirkel van ontkiemen, groeien, oogsten en daaruit nieuwe zaadjes halen om te ontkiemen. 

Levenskracht 

Passen accessoires als graanpoppen en korenschoven niet zo in je interieur, dan kun je ook met Aloë een spirituele cirkel vormen als huisaltaar of centerpiece. De plant draait al mee sinds de prehistorie en staat op meerdere continenten bekend als de 'onsterfelijkheidsplant', omdat hij alles overleeft. Heel toepasselijk dus, om je eigen 'circle of life' mee te maken. Schrijf op de stenen waar je blij mee bent en denk even aan alles wat de natuur voor je betekent, voor een mooi moment van verstilling.