4X HERFSTRECEPT MET GROENE INPUT

Het najaar en de natuur op je bord

Ken je dat? Je loopt door de schemer naar huis en vangt ergens in de straat de geur op van dampende pannen met typische herfstgerechten met (eetbare) planten. Romige pompoensoep met gefrituurde salie, wild met rozemarijn geserveerd met volle jus of een stamppot met een vleugje kruidnagel. Loopt het water je al in de mond? Stop bij de dichtstbijzijnde supermarkt, maak een ommetje in de tuin en ga aan de slag met de fijnste najaarsgerechten met groene input. 

4x herfstige recepten met planten Mooiwatplantendoen.nl

Wilde dromen

Het seizoen van een mooi stukje vlees met verfijnde, aardse smaken is geopend. Of je nu voor lamsvlees, konijn of hert kiest het succes zit hem in de bereiding, de garnering en de liefde die je in het gerecht stopt. 

Snackgerecht voor erbij

Dit is typisch zo’n gerecht met de wow-factor terwijl het super simpel is om te maken. Ook niet geheel onbelangrijk: het werkt uitstekend als bijgerecht voor een meergangendiner of zomaar als snack op tafel. 

Zoet snoepen

In de herfst mag de notenkraker weer uit de kast. Het is tijd voor walnoten, amandelen, hazelnoten. Combineer de noten met het zoete met het recept voor een overheerlijke bananenwalnotencake met borage.  

Vergeet de vogels niet

En nu je toch bezig bent met het voeden van hongerige buikjes. Vergeet niet dat anderen ook trek hebben. De vogels bijvoorbeeld! Een heerlijk maal maak je in een handomdraai. Je hoeft eigenlijk alleen maar de natuur zijn werk te laten doen.