Zo maak je een botanische apéro bar cart

De 5 ingrediënten voor een showstopper

De bar cart is hot, hot, hot en een onmisbaar onderdeel van je apéro. Natuurlijk handig en praktisch, al je drankjes bij de hand, maar wij weten hoe je een bar cart omtovert tot je nummer 1 woonaccessoire. Hoe? Nou zo:

Herfst French apéro Bar Cart Mooiwatplantendoen.nl

Ingrediënt 1 - De bar cart

Een mooie koperen bar cart, een vintage exemplaar van je oudtante of een strakke industriële trolley, daarmee begint het feest. Glas oppoetsen, mooie positie bepalen en op naar ingrediënt 2.

Ingrediënt 2 - De groene basis

Natuurlijk is je basis groen. Op de onderste plank zet je een verzameling van je mooiste botanische lievelingen. Denk aan de pannenkoekplant bijvoorbeeld en een bescheiden varen. Planten in een mooi glas krijgen bonuspunten, net als schoonheden onder een stolp.

Ingrediënt 3 - Je mooiste glazen

Haal je mooiste glazen erfstukken tevoorschijn en poets ze op. Champagneglazen, whiskey tumblers, gegraveerde cocktailglazen: je zet ze vast klaar voor de magnifieke drankjes die in de keuken gemaakt worden. Voor het uitschenken wel eerst even proeven tuurlijk.

Ingrediënt 4 - Vaasjes met inhoud

Ja, bloemen! Net als de drinkglazen en plantenpotten, maak je werk van een paar boeketjes. Selecteer een paar in het oog springende vaasjes, mix oud met nieuw, kleur met naturel en glas met keramiek. En dan vullen maar met dahlia's, Gloriosa en rozenbottel. Je bent nu bijna klaar.

Ingrediënt 5 - Een interessant object

Misschien kan de conversatie wel een kick start gebruiken. Of mist je bar cart een beetje persoonlijkheid of je ne sais quoi. Met een kunstboek, een staand object of een persoonlijke foto maak je je bar cart helemaal apéro-proof. Hee, de bel gaat!

Credits: bar cart www.madamstoltz.dk via www.deens.nl.