Recept: snack & drink voor movie night

Eten en drinken & Noord-Amerika

Is er iets meer Amerikaans dan jaren ’50 diners met leren rode banken, zwartwit geruite vloeren, neonverlichting op het dak en zoete en zoute lekkernijen. Een tripje naar zo’n Amerikaanse diner zit er wellicht niet in, maar voor je volgende movie night met je lief of een heerlijke filmmarathon met vrienden kun je wel typische diner drinks en snacks in huis halen, maar dan met een botanische twist: popcorn met anjers en lavendelmilkshakes. Als dat niet heerlijk genieten is van je favoriete Hollywoodfilm!

Lavendelmilkshake Roze popcorn Mooiwatplantendoen.nl

Dit heb je nodig voor de milkshake

  • 1,5 beker (amandel/soja)melk

  • 1 eetlepel gedroogde lavendelbloemen*

  • 6-8 scheppen vanille-, blauwe bessen- of lavendelijs

  • IJsblokjes (handvol)

  • Optioneel: verse of ingevroren blauwe bessen

  • Optioneel: ahornsiroop

  • Optioneel: vanillezaden of –extract

  • Optioneel: slagroom

Zo maak je het

Doe de melk en de lavendelbloemen in een klein pannetje en laat even koken. Laat hierna afkoelen, zeef de melk en laat verder afkoelen in de koelkast. Gooi hierna alle ingrediënten in de blender, zet deze aan tot het een gladde substantie is geworden. Naar eigen smaak voeg je de ahornsiroop, vanille en blauwe bessen toe. 

De milkshake serveer je uiteraard in een groot glas, eventueel met slagroom, maar in ieder geval mét rietje. Cheers!

Dit heb je nodig voor de popcorn

  • Gepofte popcorn
  • 12 gram droog gevroren aardbeien
  • ¼ beker poedersuiker
  • Een handvol eetbare bloemen* zoals roze anjer

Zo maak je het

Maak de popcorn klaar zoals je gewend bent. Helemaal makkelijk doen? Koop dan een kant-en-klare zak popcorn of een magnetronverpakking. Maak de aardbeien zo fijn mogelijk in een blender en voeg de poedersuiker toe. Besprenkel over de popcorn. Als topping voeg je de eetbare anjers toe. Hoe zoet ziet dit eruit!? Geloof ons maar, die bak is leeg voor de film is begonnen.

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een plant of (snij)bloem, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.

Voor deze twee recepten hebben we ons laten inspireren door de recepten van golubkakitchen.com en recipe-roadtest.com