Plantinspiratie uit het Zuid-Amerikaanse woongenot

Wonen & Zuid-Amerika

Je ziet het direct als iemand (interieur)inspiratie heeft opgedaan in Zuid-Amerika. Bonte kleuren, grote planten, exotische bloemen en de aanwezigheid van steen, hout en touw. Is jouw slaap-, woon- of eetkamer toe aan een upgrade? Laat je inspireren door de mooiste Zuid-Amerikaanse huizen.  

plantinspiratie uit het Zuid-Amerikaanse woongenot Mooiwatplantendoen.nlCopyright: deardesigner.co.uk

Zelf aan de slag

Allereerst heb je een beetje kleur nodig. Verf een grote muur in een prachtig diepblauw of een overweldigend roze. Iets teveel van het goede? Met accessoires kun je ver komen. Mooie dekens, plaids, vloerkleden en hanglampen kunnen genoeg kleur in huis brengen. 

Durf te combineren

Een heftige print op het vloerkleed combineer je vol enthousiasme met een Azteken-print op de kussens van de bank. Rieten en geweven kunstwerken aan de muur worden afgewisseld met hout. Echt hout. Waaraan je kunt zien dat het heeft geleefd. En dat is de truc voor deze gehele stijl. Het hoeft allemaal niet zo netjes. Borden en kopjes mogen een barst hebben, behang mag wat afgebladderd zijn, schilderijen ietwat vergeeld. Leeft dit huis? Heeft het een ziel? Als je hier volmondig ja op kunt zeggen, ben je goed op weg!  

Planten erin

Een beetje Zuid-Amerikaans huis heeft het geluk volop licht te hebben. Daardoor kun je jaarrond genieten van mooie planten en bloemen. Het motto is hoe groter, hoe beter. Durf te kiezen voor opvallende potten middenin de woonkamer, vazen prijkend op de eettafel en hangend groen bij het raam. Een grote cactus in een terracottapot oogt al snel exotisch. Maar een paar paradijsvogelbloemen evengoed ook. Zie je de diepe kleuren van de cactus en Strelitzia? Laat ze ergens terugkomen in de rest van het interieur. 

Hoe ga jij jouw huis een Zuid-Amerikaanse boost geven? Laat het ons weten via redactie@mooiwatplantendoen.nl of laat een berichtje achter op onze Facebookpagina.