Peperomia, hoe Zen of Funk wil je het hebben?

Rijke keuze in prachtige planten met pittige sierbladeren
Geschatte leestijd: 2 minuten

Met Peperomia is het goed indoor stylen. Er zijn planten met fijne effen groene blaadjes, maar ook gevlamde, rode, grijze of grote stevige bladeren. Zet je de effen groene bij elkaar, dan ontstaat een rustig Zen effect. Meng je die met bonte bladeren, dan wordt het al snel funky. Go! 

Groene weelde (met een beetje gekte)

Opmerkelijk aan Peperomia  is dat hoe je onderling ook mixt en mengt, het altijd een eenheid blijft, omdat alle 500 verschillende soorten altijd bij elkaar passen. Laat je niet gek maken door dat getal, het aanbod van de kweker is een stuk overzichtelijker. Maar toch ook nog riant te noemen, met keuze uit allemaal verschillende groene huisgenoten. Die samen ondanks afwijkende vormen en kleuren toch altijd een eenheid vormen, ook al zet je de meest afwijkende types in een kasje.  

Zo'n It Plant moet je hebben!  

Door die veelzijdigheid is Peperomia de 'It Plant' in home decor geworden. De kleinere planten staan prachtig in tafeltuintjes, vogelkooien, terraria, luchthangers en schalen. En de grotere doen het goed in eigentijds macramé en aparte handgemaakte potten. Verschillende variëteiten in bij elkaar passende potten of spelen met Peperomia's met ronde blaadjes in ronde schalen, het levert mooie visuele effecten op. Je kunt het heel strak en industrieel maken, maar ook heel zacht en rond.  

Peperomia Mooiwatplantendoen Zen of Funk

Peperomia integreert soepel 

Hou je van de stijltrend waarin voorwerpen met elkaar worden verbonden en zo samen een nieuwe eenheid vormen, dan kun je je ook uitleven met Peperomia. Met vierkante terracotta potjes die je ook nog voor honderd andere dingen kunt gebruiken, bouw je zo een multifunctionele tafel met geïntegreerde Peperomia – zo simpel kan synergie zijn.